Fritz Wassmer

Het Weingut is gelegen in het hart van het zonovergoten de Markgräflerland regio, waarbij de meeste wijngaarden zijn gelegen in de Breisgau regio. Gezegend met zeer goede weersomstandigheden en met een echte passie voor uitstekende wijn, proberen wij heel bijzondere wijnen te maken. Wij staan voor de productie van fijne, unieke wijnen van hoge kwaliteit in een geheel eigen stijl. De wijn wordt nog steeds op traditionele wijze bereid maar maken ook gebruik van de hedendaagse moderne technieken.

De familiegeschiedenis van Weingut Fritz Waßmer kent een stevige traditie met betrekking tot wijnbouw en wijnbereiding maar vooral met de focus op het verbouwen van andere gewassen. Toen Fritz Waßmer het stokje in 1998 overnam werd de keuze gemaakt zich uitsluitend te concentreren op de wijnbouw en op het maken van volle, stevige, geconcentreerde wijnen. Toen in 1999 zijn eerste wijnen op de markt kwamen vielen zij op doordat zij zich onderscheidden ten opzichte van de andere Baden wijnen gemaakt van dezelfde bourgondische rassen.

In de Bourgogne stijl. Deze Bourgogne stijl is ontstaan door de ervaringen die Fritz Waßmer heeft opgedaan onder meer bij het wijngoed “Domaine de la Romanée Conti”. Quote van de wijnmaker:We hebben een enorme passie voor het kweken van Bourgondië rassen, de Pinot Noir vertegenwoordigt het grootste deel van de wijngaarden. Alleen de hoogste kwaliteit Bourgondische pinot noir klonen worden op geënt op de onderstokken.

  • Uitsluitend natuurlijke vergisting
  • Veel awards en medailles wereldwijd
  • Unieke ligging wijngaarden
  • Uniek klimaat voor Pinot Noir

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.