Fritz Wassmer

  • Uitsluitend natuurlijke vergisting
  • Veel awards en medailles wereldwijd
  • Unieke ligging wijngaarden
  • Uniek klimaat voor Pinot Noir

Wijnassortiment

4 Items
per pagina
Aflopend sorteren
4 Items
per pagina
Aflopend sorteren

De pinot noir voelt zich het meest op zijn gemak in een mild klimaat. Al eeuwen staat hij in de Bourgogne. Maar ook in andere streken staat deze druif aan de basis van grote wijnen. Zo weet de pinot noir in Baden onder de naam spätburgunder menigeen te verrassen. Baden is het meest zuidelijke wijnbouwgebied in Duitsland. Eigenlijk is het een verzameling van wijngebieden; het is een dunne strook van ruim 400 kilometer lang. Baden heeft een relatief warm klimaat dat te vergelijken is met de Elzas en Loire in Frankrijk. In de vroege Middeleeuwen vestigden zich hier de Cisterciënzer monniken uit Beaune. Met hun hoge  wijncultuur zagen zij de unieke terroir en grote mogelijkheden in deze streek. Het wijngoed Fritz Waßmer ligt in het zonovergoten Markgräferland terwijl de meeste wijngaarden zich in de Breisgau-regio bevinden. Het domein kende al een solide traditie maar het was Fritz Waßmer, telg van de recente generatie, die in 1998 de beslissing nam om zich uitsluitend te richten op wijnen met grote concentratie en kracht.

De terroirs zijn zorgvuldig geselecteerd, top pinot noir klonen uit de Bourgogne

zijn aangeplant, handmatige oogst, lage opbrengsten en een traditionele vinificatie staan borg voor de hoogste kwaliteit waarbij men overigens ook open oog heeft voor innovaties.

Toen Fritz Waßmer zijn eerste wijnen presenteerde blonken zij uit in stijl en karakter en konden de vergelijking met grote Bourgognes glansrijk doorstaan.

De kritieken in de internationale vakbladen en behaalde prijzen bevestigen de uitzonderlijke kwaliteit van Weingut Fritz Waßmer.

www.fritzwassmer.de