Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken

Artikelnummer
43800
Naast appel en ananas komen er vuursteenachtige terroirtonen in de neus voor. Die mineralige aroma's worden in de mond aangevuld met heel veel fruit variërend van appel en peer tot ananas, kiwi en mandarijn. Floraliteit voegt speelsheid toe. De wijn is licht, heeft veel inhoud en een ongekende spanning door het delicate zoetje en de ragfijne zuren die voortdurend vechten om de aandacht en uiteindelijk helemaal in balans blijken te zijn. Verrukkelijk aperitief en een eetwijn met veel culinaire mogelijkheden.
Omschrijving
Selbach-Oster is een beroemd 'Weingut' in de Mosel. De familie bezit 17 hectare wijngaarden langs de rivier op de lijn Zeltingen-Wehlen-Graach-bernkastel. De wijngaarden liggen verspreid over zo'n 7 km. De druiven voor deze wijn groeien op de Himmelreich-helling bij Zeltingen. Deze zuidelijk gelegen wijngaard heeft een mineraalrijke leisteenbodem. Die mineraliteit van het terroir komen als zilte, zoutachtige tonen in de verder uitgesproken fruitige wijn terecht. Hij is licht (11% alc), zo verrukkelijk verteerbaar, floraal en pittig. Aroma's van appel, peer, mandarijn en ananas wisselen elkaar af, evenals het frisse zoet en de delicate zuren. Een zinneprikkelend aperitief en een wijn die bij lichte, verfijnde gerechten past.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
De wijngaarden van familiebedrijf Selbach-Oster beginnen bij Zeltingen en lopen tot Bernkastel, zo'n 7 km verder. Zeltinger Himmelreich grenst direct aan het plaatsje Zeltingen. De gunstig gelegen, steile, zuidelijke helling heeft een mineraalrijke leisteenbodem.
Flessen per pakket
6
Regio
Mosel
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Licht, uitgesproken fruitig, floraal en mineralig. Met een vriendelijk zoetje en delicate, slanke zuren. Elegant en verfijnd.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, amuses, sushi, sahimi Schaal- en schelpdieren: geroosterde jakobsmossel, gamba's, rivierkreeft, pasta met garnalen Allerlei salades Zuurkool met zalm, andere lichte visgerechten Thaise gerechten met groenten en/of kip
Druivenras
riesling
Jaar
2012