Ruffino Vin Santo del Chianti, Serelle

Artikelnummer
46808
Het aroma van deze dessertwijn is intens en uitbundig met tonen van gedroogd en geconfijt fruit, hazelnoten, honing en karamel. De smaak is krachtig, vol, delicaat en geurig. De wijn is aangenaam zoet, goed in balans, met een verleidelijke lange afdronk van druiven en gedroogde abrikozen.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
De oogst van deze dessertwijn vindt plaats van september tot laat in oktober. Nadat de druiven geperst en ontsteeld zijn vindt een uiterst langzame fermentatie plaats in 225 liter eikenhouten vaten bij 15/17 C tot en met maart. Daarna laat men de wi jn 3 jaar rijpen in eikenhouten vaten van 225 liter. De wijn is amberkleurig met gouden accenten.
Detailed information
Alcohol percentage
15.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De wijngaarden liggen in de La Solatia en Gretole gebieden.
Flessen per pakket
6
Regio
Toscane
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.375l
Wijnkaart omschrijving
Het aroma van deze dessertwijn is intens en uitbundig met tonen van gedroogd en geconfijt fruit, hazelnoten, honing en karamel. De smaak is krachtig, vol, delicaat en geurig.
Wijn/Spijs combinatie
"Deze Vin Santo past heel goed bij desserts met amandelspijs, vijgen, dadels en deegwaren. In Italië wordt hij bij het dessert gedronken bij Panforte, een specialiteit uit Sienna: harde droge cake met amandelspijs. Ook een ideale combinatie is het harde koekje "Cantucci" genaamd: een keihard koekje dat in de Vin Santo wordt gedoopt en daardoor wat zachter geworden ook als dessert wordt gegeten."
Druivenras
malvasia del chianti, trebbiano toscano
Jaar
2013