Laroche Viña Laroche, Pinot Noir

Artikelnummer
43678
De pinot-noirdruiven voor deze elegante, complexe en zijdachte Piedra Famosa groeien in de relatief koele Casablanca Valley. Hier zijn bodem en klimaat heel geschikt voor de verbouw van de gevoelige pinot noir. De kersenrode wijn komt fruitig en kruidig over. Die kruidigheid dankt hij aan de twaalf maanden dat de wijn op houten vaten heeft gerijpt.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Michel Laroche, de innovatie wijnmaker van top-Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke kwaliteitswijnen uit Zuid-Frankrijk en Chili. In 2001 kocht Laroche Punto Alto, een wijndomein dat tussen het koelere Casablanca en de warmere Maipo Valley in ligt. Zijn pinot-noirdruiven groeien in de koelere Casablanca valley. In dit kustgebied profiteren de druiven van de warmte die de zon overdag geeft en van de zeewind die vooral 's nachts verkoeling geeft. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en tegelijkertijd hun fruitige aroma's en verfrissende zuren behouden. Dat proef je in deze complexe, elegante en zachte Pinot Noir die door een jaartje houtrijping ook kruidige aroma's heeft. Een dinerwijn!
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Chili
Ligging wijngaard
De pinot-noirdruiven voor deze elegante, complexe en zijdachte Piedra Famosa groeien in de relatief koele Casablanca Valley. Hier zijn bodem en klimaat heel geschikt voor de verbouw van de gevoelige pinot noir. De kersenrode wijn komt fruitig en kruidig over. Die kruidigheid dankt hij aan de twaalf maanden dat de wijn op houten vaten heeft gerijpt.
Flessen per pakket
6
Regio
Casablanca Valley
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Aroma's van rood bessenfruit en kruidige tonen van rijping op eikenhouten vaten. Complex en elegant, vol maar zeker niet zwaar.
Wijn/Spijs combinatie
Dinerwijn. Bij gebraden fazant en ander gevogelte, gegrilde lamskoteletten, gebakken varkenshaas, pasteitje met paddestoelenragout, pasta met spek en paddestoelen, pasta met wildragout.
Leeftijd wijnstok
25 jaar.
Opbrengst
40 hl/ha
Rijping
12 maanden. 50 % in RVS 50% in nieuw Frans eiken.
Potentiele ontwikkeling
5 tot 7 jaar.
Bodem type
Mix van graniet en leemgrond.
Druivenras
pinot noir
Jaar
2013