Cantine Lenotti Valpolicella Classico

Artikelnummer
06264
De Valpolicella Classico zone ligt in het hart van de DOC. Deze Valpolicella Classico wordt gemaakt van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven. Proefnotities: Robijnrode kleur. Een intens bouquet met delicate fruittonen en een hint van amandelen. De smaak is droog,full-bodied en fluweelzacht. Een heerlijke wijn om te serveren bij geroosterde of gegrilde vleesgerechten, wild en oude kazen.
Omschrijving
Deze wijn komt uit het prachtige Veneto in Italië Rond het Gardameer liggen de wijngaarden waar met de grootst mogelijk aandacht heerlijke wijnen worden gemaakt. De Valpolicella streek ligt in het noorden van Italië, ten oosten van het Gardameer. De wind van het Gardameer speelt een belangrijke rol in de rijping van de druiven. De Valpolicella Classico zone ligt in het hart van de DOC. De CASA Valpolicella Classico wordt gemaakt van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven. Proefnotities: Robijnrode kleur. Een intens bouquet met delicate fruittonen en een hint van amandelen. De smaak is droog, full-bodied en fluweelzacht. Een heerlijke wijn om te serveren bij geroosterde of gegrilde vleesgerechten, wild en oude kazen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
De Valpolicella streek ligt in het Noorden van Italië, ten oosten van het Gardameer. De Valpolicella Classico zone ligt in het hart van de DOC.
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Full-bodied wijn met een intense en fluweelzachte smaak.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij geroosterde of gegrilde vleesgerechten, wild en oude kazen.
Druivenras
corvina, molinara, rondinella
Jaar
2018