Urmeneta, Sauvignon Blanc

Artikelnummer
46323
Urmeneta Sauvignon Blanc is een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma's van onder andere passievrucht. De afdronk is grapefruitfris en zacht.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Vina Urmeneta is één van de oudste wijngaarden in Chili opgericht in 1860 door Mr. José Tomas Urmeneta. Hij zag destijds het enorme potentieel van de Chileense bodem en bracht Franse druivensoorten zoals Pinot Noir, Malbec, Merlot, Cabernet, Semillon, Muscatel, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc mee. De wijngaarden liggen in Central Valley, waar zij optimaal profiteren van het Chileense klimaat. De Urmeneta Sauvignon Blanc is een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma's van onder andere passievrucht. De afdronk is grapefruitfris en zacht.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Chili
Ligging wijngaard
De druiven voor deze sappige Urmeneta Sauvignon Blanc komen uit verschillende subzones in de Central Valley, het gebied ten zuiden van Santiago.
Flessen per pakket
6
Regio
Central Valley
Afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Geurige sauvignon met het exotische van passievrucht en het frisse van grapefruit. Toegankelijke smaak met milddroge afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Zo'n milddroge witte wijn past bij veel vis- en kipgerechten. Aanraders zijn ceasar salad, avocado met garnalen, gebakken gamba's met pittige salsa, gegratineerde nacho's, gebakken vis, milde vis- of groentecurry, vegetarische roti, kipfilet en geitenkaas.
Druivenras
sauvignon blanc
Jaar
2017