Urmeneta, Chardonnay

Artikelnummer
46324
Deze intense Chardonnay heeft een heldere, lichtgele kleur. Aroma's van perzik, tropisch fruit zoals ananas en een hint van banaan die perfect samensmelten met de rijke geur van vanille. De frisse zuren zijn in perfecte balans met het fruit en zorgen voor een heerlijke smaak met een plezante lange afdronk.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Vina Urmeneta is één van de oudste wijngaarden in Chili opgericht in 1860 door Mr. José Tomas Urmeneta. Hij zag destijds het enorme potentieel van de Chileense bodem en bracht Franse druivensoorten zoals Pinot Noir, Malbec, Merlot, Cabernet, Semillon, Muscatel, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc mee. De wijngaarden liggen in Central Valley, waar zij optimaal profiteren van het Chileense klimaat. Deze intense Chardonnay heeft een heldere, lichtgele kleur. Aroma's van perzik, tropisch fruit zoals ananas en een hint van banaan die perfect samensmelten met de rijke geur van vanille. De frisse zuren zijn in perfecte balans met het fruit en zorgen voor een heerlijke smaak met een plezante lange afdronk.
Detailed information
Alcohol percentage
13%
Land
Chili
Ligging wijngaard
De Chardonnay groeit in Central Valley, het grootste wijngebied van Chili.
Flessen per pakket
6
Regio
Central Valley
Afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Intense chardonnay met aroma's van perzik, tropisch fruit en een hint van banaan die perfect samensmelten met de rijke geur van vanille.
Wijn/Spijs combinatie
Deze wijn is een heerlijk aperitief, maar past ook uitstekend bij diverse vleesgerechten, quiche en bij de Mexicaanse en Thaise keuken.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2017