Urmeneta, Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
46666
Deze donkerrode, soepele Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van druiven uit de Central Valley, de streek ten zuiden van Santiago. In de neus en mond vallen de pure, typisch voor Chili, uitgesproken cassisaroma's op. Een kruidige, makkelijke rode wijn met body. Voor bij pittige hapjes maar vooral voor aan tafel.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Vina Urmeneta is één van de oudste wijngaarden in Chili opgericht in 1860 door Mr. José Tomas Urmeneta. Hij zag destijds het enorme potentieel van de Chileense bodem en bracht Franse druivensoorten zoals Pinot Noir, Malbec, Merlot, Cabernet, Semillon, Muscatel, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc mee. De wijngaarden liggen in Central Valley, waar zij optimaal profiteren van het Chileense klimaat. De Urmeneta Cabernet Sauvignon is een romige, ronde wijn met de uitgesproken cassisaroma's zoals je die alleen in Chileense Cabernets tegenkomt. Hij heeft een kruidige, soepele afdronk. Een volle borrelwijn en vooral een smakelijke eetwijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Chili
Ligging wijngaard
De druiven komen uit verschillende delen van de Central Valley, de streek ten zuiden van Santiago.
Flessen per pakket
6
Regio
Central Valley
Afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een romige, ronde wijn met uitgesproken cassis aroma's en een kruidige, soepele afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Multi-inzetbare rode wijn. Bij allerlei soorten geroosterd vlees, pasta's met vlees- of tomatensaus, ovenschotels als lasagne en moussaka, eenpansgerechten als chili con carne.
Druivenras
cabernet sauvignon
Jaar
2017