Valdespino Tio Diego Amontillado Dry Sherry

Artikelnummer
43918
Deze Amontillado is amberkleurig. Met duidelijke impressie van de rijping onder de flor, gedroogde hazelnoot en een elegante toon van toffee karamel. Zeer droge en brede smaak met evenwichtige zuren.
Omschrijving
De Macharnudo Alto wijngaard, die 56,2 hectare groot is, staat beplant met de Palomino Fino ook voor de Tio Diego Amontillado. Valdespino is hiermee de enige die in Jerez Single Vineyard Sherry's maakt. De witte bodem heet "albariza" en is erg kalkrijk. De oogst is handmatig. Ook in de manier van de productie van zijn sherry's is Valdespino kwalitatief onderscheidend: alle Valdespino sherry's worden in gebruikte houten vaten gefementeerd (veel meer werk dan het gebruik van RVS zoals alle andere producenten tegenwoordig doen). Valdespino hanteert voor zijn sherry's een langere lagering dan wat wettelijk is voorgeschreven. Zo weten zij hun producten op hun eigen kwalitatief hoger niveau te houden. De Tio Diego Amontillado bijvoorbeeld heeft een gemiddelde leeftijd van meer dan 14 jaar! Deze Amontillado is amberkleurig. Met duidelijke impressie van de rijping onder de flor, gedroogde hazelnoot en een elegante toon van toffee karamel. Zeer droge en brede smaak met evenwichtige zuren.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
18%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Macharnudo Alto, 5 kilometer ten noord-westen van de stad Jerez in het midden van de Alto Jerez. De hoogte is 135 meter boven de zeespiegel.
Flessen per pakket
6
Regio
Jerez
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een sherry met duidelijke impressie van de rijping onder de flor, gedroogde hazelnoot en een elegante toon van toffee karamel.
Wijn/Spijs combinatie
De Tio Diego Amontillado is een verfijnde, rijpere sherry, het perfecte aperitief. Naast de combinatie met een krachtige consommé double zijn er ook goede combi's bijvoorbeeld met vlees van het Iberico varken.
Leeftijd wijnstok
25 jaar oud.
Opbrengst
11.428 kg/ha.
Rijping
Gemiddeld 14 jaar.
Potentiele ontwikkeling
Nu drinkbaar en tot 1 jaar te bewaren.
Bodem type
Albariza, kalkhoudende carbonaat en klei.
Druivenras
palomino fino