Penfolds St. Henri Shiraz

Artikelnummer
42354
Een buitenbeentje onder de rode topwijnen in Australie omdat hij zijn rijping niet ondergaat op nieuw eiken, maar op oude, grote vaten van 1460 liter waardoor de wijn niet meer dan een subtiele 'kus' krijgt van het hout. Het rijke, weelderige karakter krijgt bij rijping zachte, aardse en mokka-achtige kenmerken. Proefnotities: Helder, jeugdig rood. Puur, levendig shiraz aroma. Een symphonie van bessen, frambozen, moerbei, geconfijte/gekarameliseerde appel in een perfecte harmonie, waarbij de volop aanwezige tannines de wijn ruggengraat geven.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Penfolds kent inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijnmaken. Multi-regio aanpak en multi-wijngaard blending beheersen zij als geen ander. St. Henri is een zeer succesvolle en alternatieve expressie van Shiraz en een intrigerende tegenhanger van Grange. Een buitenbeentje onder de rode topwijnen in Australie, omdat hij zijn rijping niet ondergaat op nieuw eiken maar op oude, grote vaten van 1460 liter, waardoor de wijn niet meer dan een subtiele 'kus' krijgt van het hout. Sir Henri heeft een rijk en weelderig karakter in zijn jeugd en krijgt, naarmate hij oudert, zachte, aardse, mokka-achtige kenmerken. Proefnotities; Helder, jeugdig rood. Puur, levendig Shiraz aroma. Een symphonie van bessen, frambozen, moerbei, geconfijte/gekarameliseerde appel in een perfecte harmonie waarbij de colop aanwezige tannines de wijn ruggengraat geven. De wijn ontplooit zijn karakter optimaal zo'n vijf jaar na de oogst en blijft daarna nog zeker twintig jaar houdbaar, waarbij hij zich voortdurend zal blijven ontwikkelen. Culinaire toepassingen: rood vlees, stoofschotels met allerlei soort vlees, wild, kaas (harde kazen, blauwader kazen, gerookte kazen).
Detailed information
Alcohol percentage
14.5%
Land
Australië
Ligging wijngaard
De beste locaties in Barossa Valley, Robe, McLaren Valley, Langhorne Creek, Padthaway, Coonawarra en Adelaide Hills.
Flessen per pakket
6
Regio
Barossa Valley
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Helder rood. Puur, levendige Shiraz aroma. Symphonie van bessen, frambozen en moerbei in een perfecte harmonie waarbij de aanwezige tannines de wijn ruggengrtaat geven.
Wijn/Spijs combinatie
Rood vlees, stoofschotels met allerlei soorten vlees, wild en kaas (harde kazen, blauwader kaas, gerookte kaas).
Rijping
14 maanden op nieuw (83%) en 1 jaar oud Frans eiken okshoofden.
Potentiele ontwikkeling
20 jaar.
Bodem type
De bodem varieert van zanderig leem tot leem met klei op een ondergrond van door­latende stenen.
Druivenras
shiraz
Jaar
2009