Drostdy-Hof Rosé

Artikelnummer
46518
Fonkelend zalmroze met de fruitige geur en smaak van aardbei, rode-bessen(gelei) en granaatappel. Frisfruitig, milddroog en verkwikkend.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Drostdy-Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter. Ze zijn modern, soepel, fruitig en nooit zwaar. Dat geldt ook voor de aantrekkelijke, frisfruitige, verkwikkende, milddroge rosé. Hij geurt naar rode-bessengelei, granaatappel en rabarber(moes). Op een lekkere manier licht met inhoud. De druiven worden koel vergist en rijpen op roestvrijstaal. De naam Drostdy-Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804 in de buurt van Tulbagh, ooit een gerechtshof, nu een streekmuseum met een wijnproeflokaal en kelders waarin onder andere de Drostdy-Hof wijnen worden bewaard. Drink de rosé koel en jong.
Detailed information
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De druiven komen uit de wijngaarden die in een ruime boog rondom Kaapstad liggen, onder andere uit Stellenbosch. De herkomstaanduiding is Wes(t)-Kaap.
Flessen per pakket
6
Regio
Western Cape
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Fonkelende rose met de fruitige geur en smaak van aardbeien, rode bessen en granaatappel. Fris, verkwikkend en milddroog.
Wijn/Spijs combinatie
Borrelhapjes Salades: mixed salades, pastasalade met kip en groenten, groene salade met aardbeien en geitenkaas Pasta: met lichte kaassaus, met kip, zalmlasagne Vis: geroosterde zalm, gamba's van de barbecue Gevogelte: kip piri-piri
Druivenras
cabernet sauvignon
Jaar
2017