Rosé

Artikelnummer
40050
Dow's Rosé Port is een moderne en trendy wijn in het verder zeer traditionele portassortiment. De kleur is verkregen door een korte maceratie van de druivenschillen. Het is een wijn die koel en jong gedronken moet worden. Geur en smaak bieden diep intens rood fruit met een rijke schakering van kersen, frambozen en aardbeien in perfecte licht zoete portharmonie.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Dow's is een uit 1798 daterende portfirma die in 1882 werd gekocht door de huidige eigenaar,de familie Symington, een van de meest vooraanstaande Engelse portfamilies met een lange geschiedenis in de streek. Hun ports hebben grote kwaliteit door een enorm bezit aan portmerken en wijngaarden. Het merendeel van de druiven, die gebruikt worden voor Dow's port, komen van de Quinta's (wijnboerderijen) in de omgeving van het plaatsje Pinhao, die bekend staat om de productie van hun schitterende, geconcentreerde portwijnen. Dow's Rosé Port is een moderne en trendy wijn in het verder zeer traditionele portassortiment. De kleur is verkregen door een korte maceratie van de druivenschillen. Het is een wijn die koel en jong gedronken moet worden. Geur en smaak bieden diep intens rood fruit met een rijke schakering van kersen, frambozen en aardbeien in perfecte licht zoete portharmonie.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
19.5%
Land
Portugal
Flessen per pakket
6
Regio
Douro
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een zeer geurige en trendy portwijn met een verrassende rose kleur en een rijke schakering van kersen, frambozen en aardbeien in geur en smaak. Gekoeld en/of op ijs drinken.
Wijn/Spijs combinatie
Dow's Rosé port is een verrukkelijk aperitief, dat op ijs nog beter tot zijn recht komt. Ook bij desserts zoals bavarois van rood fruit zal gekoelde roséport voor verrassingen zorgen.
Leeftijd wijnstok
20 jaar oud.
Opbrengst
4.500 kg/ha.
Rijping
Gemiddeld 3 jaar na blending in Villa Nova de Gaia.
Potentiele ontwikkeling
2 jaar na botteling.
Bodem type
Leisteen en rijk aan aluminium, magnesium, titatanium.
Druivenras
tinta barocca, tinta cao, touriga franca, touriga nacional