Weingut Allram Riesling Zöbinger Heiligenstein

Artikelnummer
05549
Een serieuze wijn die zo'n 10 tot 15 jaar kan rijpen maar waar ook nu al heerlijk van te genieten valt. Geboortegrond is de Heiligenstein, de beroemdste wijngaard in Kamptal. De terroir hier bestaat uit leisteen, oeroude vulkanische grond en een fijne mix van mineralen. Wij noteerden: Briljant goudgeel van kleur, in bouquet en smaak nuances van ananas en abrikozen, impressies van honing, kruiden en witte peper. Krachtig en met een levendige structuur. Een prima metgezel voor kreeft, garnalen, witte vis en sushi.
Omschrijving
Weingut Allram is te vinden in het dorpje Strass in het Strassertal. Michaela Allram nam het bedrijf in 1992 over van haar ouders en leidt het nu samen met haar echtgenoot Erich Haas. Ze hebben de beschikking over veertien hectare wijngaarden, waarvan de helft uit grüner veltliner bestaat. De rest van de aanplant is heel gevarieerd. Het sympathieke koppel is representatief voor de huidige generatie van Oostenrijkse wijnmakers. Plaatsgebonden, maar gericht op kwaliteit en met een mondiale oriëntatie. Met het oog op optimale zuiverheid worden de meeste wijnen gebotteld met schroefdop. Vijf jaar geleden hebben wij dit wijnhuis ontdekt en het is een èchte trouvaille gebleken. Witte, rode en rosé wijnen van de familie Allram hebben inmiddels succesvol hun weg gevonden naar de Nederlandse gastronomie en speciaalzaken. Reden voor ons om een heerlijke wijn aan u voor te stellen: Riesling Zöbinger Heiligenstein Kamptal DAC Reserver 1. Lage. Een serieuze wijn die zo'n 10 tot 15 jaar kan rijpen maar waar ook nu al heerlijk van te genieten valt. Geboortegrond is de Heiligenstein, de beroemdste wijngaard in Kamptal. De terroir hier bestaat uit leisteen, oeroude vulkanische grond en een fijne mix van mineralen. Wij noteerden: Briljant goudgeel van kleur, in bouquet en smaak nuances van ananas en abrikozen, impressies van honing, kruiden en witte peper. Krachtig en met een levendige structuur. Een prima metgezel voor kreeft, garnalen, witte vis en sushi.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
Geboortegrond is de Heiligenstein, de beroemdste wijngaard in Kamptal. De terroir hier bestaat uit leisteen, oeroude vulkanische grond en een fijne mix van mineralen.
Flessen per pakket
6
Regio
Kamptal
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Briljant goudgeel van kleur. In bouquet en smaak nuances van ananas en abrikozen, impressies van honing, kruiden en witte peper. Krachtig en met een levendige structuur.
Wijn/Spijs combinatie
Een prima metgezel voor kreeft, garnalen, witte vis en sushi.
Leeftijd wijnstok
10-15 jaar.
Rijping
10 maanden op RVS.
Potentiele ontwikkeling
5 tot 10 jaar.
Bodem type
Vulkanisch oergesteente.
Druivenras
riesling
Jaar
2017