Follador Prosecco Frizzante

Artikelnummer
40861
Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn. Ook aan te raden als aperitief.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Rijzende ster onder de mousserende wijnen: Prosecco uit Veneto. Prosecco is de naam van de wijn en van de druif waarvan deze vino frizzante is gemaakt. Vino frizzante geeft aan dat de wijn zachte belletjes heeft en niet bruist als een vino spumante. De mousse ontstaat volgens de charmat of cuve close methode. De basiswijn gaat met de zogenaamde tirage enkele dagen in een gesloten tank waar de fijne bubbels zich ontwikkelen. De witgele wijn geurt ingetogen naar appel en peer. In de smaak wordt het witte fruit aangevuld door het frisse van citrus. Deze milddroge, lichte wijn met zijn fijne bubbels is een vrolijk aperitief en een fantastische feestwijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De proseccodruiven voor de gelijknamige wijn groeien in Valdobbiadene, de DOC ten noorden van Venetie in de streek Veneto.
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
KROONKURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als aperitief en als begeleider bij diverse borrelhapjes.
Druivenras
prosecco