Follador Prosecco Brut Spumante

Artikelnummer
40770
De Follador Prosecco is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetie. Bij een eerste kennismaking met de wijn valt de elegantie op naast een geur- en smaakimpressies van witte perzik, peer, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omhoog. Prachtig aperitief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
De geschiedenis van de wijnfamilie Follador gaat terug tot de 18de eeuw. Ook vandaag zijn zij in het Veneto wijndistrict een bekende naam. De Follador Prosecco is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetie. Voor de spumante heeft het een eigen D.O. Bij een eerste ontmoeting met de wijn valt de elegantie op naast een geur van peer, witte perzik, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omhoog. De uitnodigende smaak is zuiver, vol fruit en knisperend fris. Een prachtige aperitief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Italië
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Knisperend fris met in bouquet en smaak impressies van gele appel, peer, witte perzik, abrikoos en amandelen. Een prachtig apéritief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.
Wijn/Spijs combinatie
Een prachtig aperitief maar ook uitstekend geschikt bij voorgerechten, lichte pasta en rijstgerechten en half gerijpte kaas.
Druivenras
prosecco