Pascal Jolivet Pouilly Fumé Indigène

Artikelnummer
05830
Het is een kartakteristieke Pouilly Fumé. Elegant, met een grote concentratie, langzame rijping, prachtig in balans en met een lange afdronk. Het is een zeer goede bewaarwijn, die tussen 3 en 5 jaar op zijn best is.
Omschrijving
Deze wijn bestaat al meer dan 10 jaar en wordt over de gehele wereld gedistribueerd. Het is een natuurlijke wijn, geen eikenhout, gebruik van natuurlijke gist. De met de hand geplukte druiven komen van 45 jaar oude wijnstokken. Alleen de eerste persing wordt gebruikt voor deze Grande Cuvée. Hij wordt gedurende een jaar op droesem bewaard alvorens gebotteld te worden en nog een jaar op fles voordat hij in de handel wordt gebracht. Malolactische fermentatie wordt toegepastr om hem kracht, concentratie en structuur te geven.Het is een wijn met een heel hoog bewaarpotentieel. Het is een kartakteristieke Pouilly Fumé. Elegant, met een grote concentratie, langzame rijping, prachtig in balans en met een lange afdronk. Het is een zeer goede bewaarwijn, die tussen 3 en 5 jaar op zijn best is.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Pouilly. De bodem is erg krijtachtig.
Flessen per pakket
6
Regio
Loire
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een karakteristieke Pouilly Fumé. Elegant, met een grote concentratie, langzame rijping, prachtig in balans en met een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij visschotels en stevige gerechten.
Druivenras
sauvignon blanc
Jaar
2018