Château de Beaulon Pineau des Charentes, Blanc 10 Ans

Artikelnummer
92213
Zoet, zacht, rijp, rijk, krachtig en complex. De goudgele houtgelagerde vin de liqueur biedt een scala aan aroma's. Gekaramellisserde appel, noten, honing, kaneel, vanille, vijg, dadel en chocolade: alles komt er in voor. Een unieke, bijzondere wijn uit de cognac. Als digestief, bij de kaas, gekoeld als aperitief, bij verse noten en gebak.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac. De zoete, krachtige wijn wordt gemaakt van net gistend wit druivensap waaraan cognac van ten minste een jaar oud wordt toegevoegd. Het alcoholgehalte stijgt meteen naar 17 à 18% waardoor de gisting stopt en de onvergiste suikers in de wijn achter blijven. Die zorgen voor de zoete smaak. Een Pineau des Charentes moet volgens de wet minimaal tot de zomer na de oogst op vat rijpen. Deze oude Château de Beaulon heeft maar liefst 10 jaar op vat gelegen. Dat verklaart zijn zachte, rijpe, rijke en complexe smaak. Het pittige van de cognac is bijna helemaal opgenomen door de fruitige aroma's en de suikers. Uiteenlopende tonen van karamel, vanille, kaneel, noten, chocolade, vijg en dadel wisselen elkaar af. Smelt in je mond!
Detailed information
Alcohol percentage
18%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen op de heuvels ten noorden van de Gironde in het afgebakende gebied van Cognac, tegenover de Medoc. Hoogte variërend tussen de 23 en 52 meter.
Flessen per pakket
6
Regio
Sud-Ouest
Afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Zoete, zachte, krachtige versterkte wijn die 10 jaar op houten vat heeft gerijpt. Dadel, karamel, honing en noten komen erin voor.
Wijn/Spijs combinatie
Fantastisch bij foie gras, maar ook heerlijk bij verschillende kazen zoals droge geitenkaas en roquefort. Daarnaast een mooie begeleider van sabayons, ijs en patisserie met fijne smaken: vanille, perzik, peer, abrikoos, amandelen en honing.
Rijping
10 jaar op hout uit de bossen van Troncais.
Bodem type
De wijngaarden staan op een heuvelachtige kalk en klei ondergrond.
Druivenras
sauvignon blanc, semillon