Domaine d'Henri Petit Chablis Les Allées du Vignoble

Artikelnummer
05465
Een heerlijke, minerale Chablis die alles behalve 'petit' is. In het bouquet de innemende parfum van limoen, vuursteen en meloen. In de mond romig en sappig met wit fruit (conference peer, witte perzik, citrus). Typisch minerale tonen met impressies van bergamot en guave in de soepele en lange afdronk. Een unieke smaak en prachtig in balans.
Omschrijving
Domaine d'Henri is een familiebedrijf (sinds 1695) en opgericht door Louis Laroche. Eind jaren 60 in de vorige eeuw geeft afstammeling Henri Laroche zijn 6 familie hectare aan wijngaarden over aan Michel Laroche die deze tot op heden nog in zijn bezit heeft. Samen met zijn gezin beheren zij vandaag de dag in de Chablis 23 ha in 4 appellaties. Daarnaast ook 5 hectare aan zogenaamde Négoce wijnen. Domaine d’Henri maakt unieke en pure wijnen die met liefde voor natuur en dier zijn geproduceerd. In de wijngaarden wordtdan ook biologisch gewerkt. Deze heerlijke minerale Petit Chablis is een parel in ons assortiment. Een innemende parfum van limoen, vuursteen en meloen. Romig en sappig in de mond met wit fruit (conference peer, witte perzik en citrus). Typerende, minerale tonen met impressies van beramot en guave in de lange en soepele afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Chablis
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Goudgeel met intense aroma's van limoen, vuursteenen meloen. Romig en sappig in de mond met peer, witte perzik, citrus en impressies van bergamot enguave in de afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Deze wijn past o.a. bij antipasti, aperitief, gerookte vis, lichte visgerechten en schaal- en schelpdieren.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2018