Valdespino Palo Cortado Viejo C.P. Dry Sherry

Artikelnummer
43921
De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk waarin vanille, gedroogde vijg en kruiden verweven zijn. Robert Parker is van oordeel dat Valdespino met hun kwaliteit en traditie aan de absolute top van de Sherry hiërarchie staan.
Omschrijving
De Macharnudo Alto wijngaard, die 56,2 hectare groot is, staat beplant met de Palomino Fino ook voor de Palo Cortado Viejo. Valdespino is hiermee de enige in Jerez die Single Vineyard Sherry's maakt. De witte bodem heet "albariza" en is erg kalkrijk. De oogst is handmatig. Ook in de manier van de productie van zijn sherry's is Valdespino kwalitatief onderscheidend: alle Valdespino sherry's worden in gebruikte houten vaten gefermenteerd (veel meer werk dan het gebruik van RVS zoals alle andere producenten tegenwoordig doen). Valdespino hanteert voor zijn sherry's een langere lagering dan wat wettelijk is voorgeschreven. Zo weten zij hun producten op hun eigen kwalitatief hoger niveau te houden. De Palo Cortado Viejo C.P. bijvoorbeeld heeft een gemiddelde leeftijd van meer dan 25 jaar! C.P. in de naam staat voor de straat waar van oudsher de solera van deze sherry zich bevond. De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk waarin vanille, gedroogde vijg en kruiden verweven zijn. Robert Parker is van oordeel dat Valdespino met hun kwaliteit en traditie aan de absolute top van de Sherry hiiërarchie staan.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
20%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Macharnudo Alto, 5 kilometer ten noordwesten van de stad Jerez in het midden van de Alto Jerez. De hoogte is 135 meter boven de zeespiegel.
Flessen per pakket
6
Regio
Jerez
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De sherry heeft een mahoniekleur en een intens bouquet van rijp fruit en van hazel- en walnoten. De smaak is rond en droog met een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Deze Palo Cortado Viejo daagt de hedendaagse gastronomie uit tot verrassende combinaties met ganzelever, gerechten met langzaam gegaarde vlees en wildgerechten. Blauwe kazen, desserts met noten, karamel, gedroogde vijgen, etc.
Leeftijd wijnstok
25 jaar oud.
Opbrengst
11.428 kg/ha.
Rijping
Meer dan 25 jaar.
Potentiele ontwikkeling
Meer dan 25 jaar.
Bodem type
Albariza, kalkhoudende carbonaat en klei.
Druivenras
palomino fino