Fleur du Cap Noble Late Harvest

Artikelnummer
42348
Deze goudgele, zoete, fluweelzachte dessertwijn is gemaakt van laat geoogste, gedeeltelijk edelgerotte Chenin Blanc druiven uit Stellenbosch. De wijn geurt naar lychee, perzik, gedroogde abrikoos, rozijn, een vleug paddenstoel en bruine suiker. In de smaak komen die rijpe, rijke aroma's terug. De afdronk is zacht, zoet maar met een citrusfrisaccent. Een wijn om bij vruchtendesserts, appeltaart, verse aardbeien te schenken maar ook bij pittige (blauwader)kaas, stevige patés met compote en gekonfijte eendenborst.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Fleur du Cap is een merkwijn van wijnhuis Bergkelder. In deze serie wijnen streven de wijnmakers ernaar de kenmerken van de druif en van zijn Kaapse herkomst naar voren te laten komen. De zoete Noble Late Harvest wordt gemaakt van Chenin Blanc 97% met een hint van Sauvignon Blanc en Chardonnay. De druiven worden laat met de hand geoogst als ze vol suikerrijp sap zitten en als het fruit is aangetast door botrytis cinerea. Deze schimmel veroorzaakt de zogenaamde edele (noble) rotting die de unieke aroma's van gedroogde abrikoos, honing, paddenstoelen en noten geeft. De Fleur du Cap Noble Late Harvest is een goudgele wijn met aroma's van lychee, perzik, gedroogde abrikoos, rozijn, een vleug paddenstoel en bruine suiker. In de mond voelt hij rond, zacht en romig aan. Een perfecte begeleider van kaas, desserts of paté.
Detailed information
Alcohol percentage
10.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Fleur du Cap Noble Late Harvest is gemaakt van Chenin Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay. De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Door die ligging profiteert het fruit van de verkoelende wind vanaf de Atlantische Oceaan en wordt beschermd tegen de hete late middagzon.
Flessen per pakket
6
Regio
Stellenbosch
Wijnhuis
Volume
0.375l
Wijnkaart omschrijving
Een goudgele, fluweelzachte, zoete (dessert)wijn met aroma's van lychee, perzik, gedroogde abrikoos en honing.
Wijn/Spijs combinatie
De zoete, fruitige, fluweelzachte wijn past bij niet te zoete desserts. Bijvoorbeeld bij verse aardbeien, knapperig gebak met aardbeien en room, appeltaart, gecaramelliseerde ananas, (sorbet)vruchtenijs, limoengebak. Ook bij hartige gerechten als paté, ganzenlever, salade met gebakken lever en wat gember, gekonfijte eendenborst of kalkoenpoten en bij pittige (blauwader)kaas komt hij verrukkelijk tot zijn recht.
Druivenras
chardonnay, chenin blanc, sauvignon blanc
Jaar
2011