Fleur du Cap Merlot Unfiltered

Artikelnummer
43727
'New generation wine' noemen de wijnmakers van Bergkelder hun merkwijn Fleur du Cap Unfiltered. Door niet te filteren zijn de kenmerken van zowel de druif als van het terroir beter behouden in de wijn. De Merlot Unfiltered is een volle, krachtige, fruitige wijn met rijpe, zachte tannines. In de geur en smaak vallen kersen(jam), groene kruiden en vanille op. De vanilletonen komen van de 18 maanden lagering op vaten van nieuw Frans eikenhout. Een eetwijn die mediterraan en oosters gekruide gerechten aankan.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. In deze 'varietals', wijnen gemaakt van één druivenras, komen zowel het karakter van de druif als de kenmerken van zijn Kaapse herkomst naar voren. De Fleur du Cap Unfiltered-wijnen worden door de wijnmakers zelf 'new generation wines' genoemd. Door niet te filteren blijft de pure smaak van druif en terroir het best behouden. De Merlot Unfiltered is eendiep, donkerrode wijn. In de neus vallen typerende merlotaroma's als kersen(jam) en groene kruiden op. Het is een volfruitige wijn met vanilletonen afkomstig van de vaten van nieuw Frans eikenhout waarop de wijn 18 maanden heeft gerijpt. Rijpe tannines geven deze volle, krachtige, fruitige wijn 'body en bite'. Een eetwijn die kruidige gerechten aankan. De ongefilterde wijn kan depot bevatten.
Detailed information
Alcohol percentage
14%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Fleur du Cap Merlot Unfiltered bestaat voor 100% uit merlotdruiven die afkomstig zijn van één wijngaard. De wijngaard ligt op een noordwestelijke helling in de Bottelarij Hills bij Stellenbosch. De wijnstokken worden alleen tijdens de verkleuring van de druiven, véraison, licht geïrrigeerd. Er wordt met de hand aan het eind van februari geoogst.
Flessen per pakket
6
Regio
Stellenbosch
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een donkerrode Merlot met aroma's van zongerijpte, zachte kersen en met een frisse vleug groene kruiden. Een krachtige, volle eetwijn.
Wijn/Spijs combinatie
De volfruitige, ferme Merlot past bij mediterrane oven- en stoofschotels zoals ossobuco, couscous, pittige cassoulet, moussaka, vegetarische lasagne en lamsrollade met ratatouille. Ook bij lamskebab, gebakken worst en bij mild gekruide oosterse gerechten als lamscurry en rendang doet hij het goed.
Opbrengst
8 à 9 ton/ha.
Rijping
Ongefilterd, 18 maanden eikenhout.
Potentiele ontwikkeling
2 - 5 jaar.
Bodem type
Graniet en leistenen ondergrond.
Druivenras
merlot
Jaar
2013