DOW's Masterblend White Port

Artikelnummer
59023
DOW's White Port Master Blend rijpt voornamelijk op hout waardoor hij een rijke, gouden kleur krijgt met intense aroma's van noten. Een deel van de wijn die wordt gebruikt is niet houtgerijpt, dit voegt fris- en fruitigheid toe aan het karakter van de wijn. In de smaak is hij gebalanceerd en zacht met mooie zuren en een lange afdronk.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
DOW's is eigendom en wordt geleid door de 4e generatie van de Symington familie. Port producten sinds de 19e eeuw. De familie, met al meer dan 100 jaar ervaring, heeft het toezicht over alle wijngaarden, wijnbouw en het rijpen van de wijnen. DOW's is de eigenaar van de twee mooiste quintas van de Douro, Senhora da Ribeira en Bonfim. Ze zijn aangekocht in 1890 en 1896, hierdoor is DOW's één van de eerste wijnhuizen die investeerde in premium wijngaarden. DOW's White Port Master Blend is gemaakt van druiven uit de Quinta do Sol wijngaard. Alleen traditionele witte druiven van de Douro vallei zijn gebruikt. De White Master Blend is 100% gefermenteerd zonder schil en onder een gecontroleerde temperatuur zodat de fermentatie plaatsvindt tussen de 18 en 20 graden C. Gemiddelde rijping van 3 jaar waarna direct gebotteld wordt. Verdere rijping op fles is dan niet nodig, de Port is op dronk. Een verfijnd en verfrissend aperitief wanneer gekoeld. Ook heerlijk in een longdrink geserveerd met ijs, tonic en citroen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
19%
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Douro vallei
Flessen per pakket
6
Regio
Douro
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een friszoet aperitief met intense aroma's van amandelen en bloesem en een zachte, lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Wanneer men hem gekoeld serveert, is het een voortreffelijk aperitief. Men kan hem echter ook serveren in een long-drink met ijs en citroen en Indian Tonic.
Leeftijd wijnstok
20 jaar oud.
Opbrengst
4.500 kg/ha.
Rijping
Gemiddeld 3 jaar op vat na blending in Villa Nova de Gaia. Een deel van de wijn (30 -50%) wordt niet houtgelagerd.
Potentiele ontwikkeling
2 jaar.
Bodem type
Leisteen en rijk aan aluminium, magnesium, titatanium.
Druivenras
tinta barocca, tinta cao, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional