MARIS PLANELS RG

Artikelnummer
7000009506
Diep donkerrood, zwart fruit (kersen en bessen), zoethout en peper domineren het intrigerende bouquet. De rijke, volle smaak is tegelijkertijd elegant en heeft een geweldige structuur met fraaigeïntegreerde frisse zuren en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten en Wine Spectator met 'outstanding wines'.
Omschrijving
Château Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Robert Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Château Maris de wijnkaarten sieren. De druiven voor deze cuvée groeien opeen geselecteerd perceel van 20 hectare waar de terroir bestaat uit klei, kalk- en zandsteen. Na een fermentatie van 8 dagen in open betonnen cuves en houten vaten en een maceratie van 4 weken rijpt de jonge wijn 12 maanden op nieuwe vaten van Frans eikenhout. Proefnotities: Diep donkerrood, zwart fruit (kersen en bessen), zoethout en peper domineren het intrigerende bouquet. De rijke, volle smaak is tegelijkertijd elegant en heeft een geweldige structuur met fraai geïntegreerde frisse zuren en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Ideaal drinkmoment 3 tot 10 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Een geweldige tafelheer bij stoofschotels, gegrild vlees, ribeye steak en wild (bijv. hert). Ook bij harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.
Flessen per pakket
6
Regio
Languedoc
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Maris Les Planels
Wijn/Spijs combinatie
Een geweldige tafelheer bij stoofschotels, gegrild vlees, ribeye steak en wild (bijv. hert). Ook bij harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.
Jaar
2018