La Guita Manzanilla

Artikelnummer
43916
"La guita" betekent in het Spaans koord of touw maar wordt ook wel gebruikt als synoniem voor geld. Het gebruik van de term "la guita" zorgde ervoor dat de wijn van de Bodega al snel bekend stond als die van "La Guita". Omdat deze term zo wijd gebruikt werd, werd door de makers besloten om deze naam te registreren en de flessen herkenbaar te maken door een koord aan de fles vast te maken. De sherry is fris met geuren van bloemen, kamille, flortonen en gedroogde amandel. De smaak is verkwikkend en licht, aromatisch en een tikje ziltig.
Omschrijving
"La Guita" Bodega is opgericht in 1825 door Don Domingo Pérez Marín. Hiermee is het één van de oude sherryhuizen. La Guita is opgericht als familiebedrijf. In 1900 nam de vraag naar manzanillasherry's ontzettend toe. Om te zorgen dat iedereen wel betaalde voor deze hooggewaardeerde maar ook prijzige sherry, werd gevraagd of ze wel "la guita" konden betalen. "La guita" betekent in het Spaans koord of touw maar wordt ook wel gebruikt als synoniem voor geld. Het gebruik van de term "la guita" zorgde ervoor dat de wijn van de Bodega al snel bekend stond als die van "La Guita". Omdat deze term zo wijd gebruikt werd, werd door de makers besloten om deze naam te registreren en de flessen herkenbaar te maken door een koord aan de fles vast te maken. Het registreren van het merk bleek een verstandige keuze aangezien deze manzanilla uitgroeide tot de bekenste en meest verkochte manzanilla! Sinds 2007 maakt de Bodega onderdeel uit van Grupo Estévez. De Palomino druiven voor La Guita komen uit wijngaarden met "Albariza Superior", de hoogste bodemkwaliteit volgens in Sanlucar geldende regels.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
15%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
La Guita is de enige Manzanilla die geheel wordt geproduceerd in het gebied Miraflores, de wijngaarden gelegen rond Sanlúcar.
Flessen per pakket
6
Regio
Jerez
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De sherry is fris met geuren van bloemen, kamille, flortonen en gedroogde amandel. De smaak is verkwikkend en licht.
Wijn/Spijs combinatie
In Spanje is La Guita al heel lang de perfecte combi met tapas. La Guita is daarnaast een uitstekende begeleider van allerlei visgerechten waaronder sushi.
Druivenras
palomino fino