Maison le Bosquet Rouge

Artikelnummer
7000014668
Fonkelend paarsrood met de zwoele aandronk van rijp bosfruit en gedroogde pruim en de frisse afdronk van bes en kers. Droog, pittig, rond en soepel. Voor zo en bij allerlei, makkelijke gerechten.
Omschrijving
Maison le Bosquet is een van de Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic uit Vias in de Languedoc. De kustplaats ligt niet ver van Béziers, daar waar de middellandse zee de bocht naar Spanje neemt. Veel zon, verkoelende zeewind, wijngaarden met een gedeeltelijk vulkanische bodem vormen het terroir van deze paarsrode wijn. Hij wordt gemaakt van grenache, cinsault en syrah. De aandronk heeft het zwoele van zongerijpte bosvruchten en gedroogde pruim. De afdronk is vol en fris.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Domaines Robert Vic, de producent van Maison le Bosquet, is gevestigd in Vias. Deze kustplaats ligt niet ver van Béziers in de Languedoc. De wijngaarden profiteren van veel zonuren in combinatie met de verkoelende wind vanuit zee. De bodem is gedeeltelijk vulkanisch.
Flessen per pakket
6
Regio
Languedoc
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Maison le Bosquet Rouge
Wijn/Spijs combinatie
Pasta's: spaghetti bolognese, lasagne, pasta met paddestoelen Allerlei niet te zware gevogelte- en vleesgerechten, barbecue
Druivenras
cabernet sauvignon, cinsault, grenache noir
Jaar
2018