Bouchard Père & Fils Mâcon Lugny Saint Pierre

Artikelnummer
05760
Deze wijn heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.
Omschrijving
Het Mâconnais gebied markeert de overgang tussen het noorden en zuiden van Frankrijk. Hier liggen de wijngaarden niet bij elkaar zoals in de Côte d'Or, maar verspreidt op rotsige heuvels. Soepel, fris en vol aroma, hebben de witte wijnen de reputatie van deze streek van de chardonnay druif opgebouwd. In de Mâconnais bestaat het begrip Premier Cru niet, maar de appellatie Mâconnais kan worden gevolgd door de naam het van het dorp van oorsprong, bijvoorbeeld: Mâcon-Lugny. Wijnen uit Lygny staan bekend om de rondheid en volheid. Deze wijn heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze wijn heeft een frisse neus met een prachtig bouquet van wilde bloemen. Aangenaam, zeer geurig en prachtig rond van smaak.
Leeftijd wijnstok
30 jaar oud.
Opbrengst
55 hl/ha.
Rijping
Bouchard past een lagering van de jonge wijn toe van 6 à 7 maanden, uitsluitend op grote roestvrijstalen vaten, ter behoud van de fijne frisheid.
Potentiele ontwikkeling
2 à 3 jaar.
Bodem type
Kalksteen en mergel.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2018