Francois Lurton Leonce Lurton Vermouth Extra Dry 100% sauvignon

Artikelnummer
05693
Leonce Vermouth Extra Dry is van 100% Sauvignon Blanc gemaakt. De wijnbasis is Sauvignon Blanc geproduceerd in de Domaine des Fumées Blanches (zuidwest Frankrijk). Die wijn is versterkt met eau de vie van Sauvignon Blanc (een destillaat), en vervolgens verrijkt met een soupçon van aromatische kruiden en fruit zoals citrus ,roze grapefruitschil, bittersinaasappel, mandarijn, citroen, limoen), lychee, viooltje, zoethout, alsem en salie.
Omschrijving
Gecreëerd door Sabine & François Lurton; Léonce Vermouth Extra Dry is een eerbetoon aan Léonce Recapet, de overgrootvader van François. Recapet was een innoverende distilleerder en bevlogen pionier op het vlak van de wijnbouw. Zijn nalatenschap, samengevoegd met hedendaagse vakkennis en ervaring op het gebied van wijnbouw, heeft ervoor gezorgd dat Léonce, geclassificeerd als wijn, in alle opzichten de complexiteit toont van het druivenras Sauvignon Blanc, de specialiteit van François.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
16%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Zuidwesten van Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Frankrijk
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze vermouth wordt gemaakt in Bordeaux door Françous Lurton en is een mooie blend van met zorggeselcteerde kruiden en fruit met witte Sauvignon Blanc wijn. Heerlijk met ijs!
Wijn/Spijs combinatie
Apéritifwijn, kan geschonken worden op ijs. Daarnaast kan deze wijn ook goed gebruikt worden in een cocktail!
Druivenras
sauvignon blanc