La Tulipe La Tulipe de la Garde Premium, Sauvignon Blanc

Artikelnummer
46121
De druiven voor de Tulipe Premium worden verbouwd op de grindbodem in de Dordogne vallei. De blend vvan sauvignon blanc (63%) en semillon (37%) zorgt voor een hartverwarmend aroma, een volle fruitige smaak en een weelderige afdronk. De wijn heeft drie maanden gerijpt op houten vaten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
In 1994 kocht Ilja Gort Château de la Garde, een 13de-eeuws wijnkasteel in de buurt van Saint-Émilion. Prachtig gelegen, te midden van zijn 35 hectare wijngaarden van de beste grondsoort. Sinds 2010 is de naam van het Château veranderd in Château La Tulipe. De wijngaarden op het châteteau zijn onderverdeeld in 30 percelen die apart gevinifieerd worden. Ze zijn beplant met merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Zorgvuldige handmatige oogstselectie en de hoogste kwaliteitsnormen worden gewaarborgd door het internationale team van winemakers. Top-oenoloog Bruno Lacoste, de Amerikaanse winemaker Caroline Shipley en de Franse oenoloog en bedrijfsleider Paul Bordes zorgen ervoor dat de wijnen naar inzicht van Ilja en Klaas Gort worden gemaakt. In Bordeaux worden de mooie complexe wijnen met veel nuances gemaakt waaronder de Bordeaux Supérieur en de La Tulipe Premium wijnen. De druiven voor deze wijn worden verbouwd op de grindbodem in de Dordogne vallei. De blend van sauvignon blanc (63%) en semillon (37%) zorgt voor een hartverwarmend aroma, een volle fruitige smaak en een weelderige afdronk. De wijn heeft drie maanden gerijpt op houten vaten.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De druiven voor de Tulipe Premium worden verbouwd op de grindbodem in de Dordogne vallei.
Flessen per pakket
6
Regio
Bordeaux
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De blend van sauvignon blanc en semillon zorgt voor een hartverwarmend aroma, een volle fruitige smaak en een weelderige afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk aperitief of als begeleider van salades, vis of geitenkaas.
Druivenras
sauvignon blanc, semillon
Jaar
2016