Viña San Pedro Kankana Syrah

Artikelnummer
43879
De wijn heeft een zeer diep paarsrode kleur en in het bouquet is fruit zoals bosbessen maar ook tabak, kaneel en minerale tonen. In de smaak komt het fruit terug alsmede kruidigheid; de wijn heeft structuur, kracht en frisheid en aanwezige tannines.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Het wijnbedrijf San Pedro werd in 1865 door de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano opgericht. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei. San Pedro bezit wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanca en Maule. In de jaren '90 van de vorige eeuw startte San Pedro een prestigieus project. Gebaseerd op de oude aanplant uit hun eigen beste wijngaarden werden de Grandes Vinos de San Pedro geïntroduceerd. In 2007 kwam daar ook Kankana Syrah bij. Deze wijn is gemaakt van Syrah die groeit in de noordelijkste Valley van Chili waar wijnbouw is. De wijn heeft een zeer diep paarsrode kleur en in het bouquet is fruit zoals bosbessen maar ook tabak, kaneel en minerale tonen. In de smaak komt het fruit terug alsmede kruidigheid; de wijn heeft structuur, kracht en frisheid en aanwezige tannines.
Detailed information
Alcohol percentage
14.5%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Langs de Elqui rivier.
Flessen per pakket
6
Regio
Elqui Valley
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een wijn met structuur, kracht en frisheid uit de Curicó Vallei.
Wijn/Spijs combinatie
Combineer deze wijn met krachtige wildgerechten.
Leeftijd wijnstok
17 jaar oud.
Opbrengst
800 kg/ha.
Rijping
18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten, 80% nieuw en 20% 1 jaar oud. Flesrijping van 18 maanden voordat de wijn op de markt komt.
Potentiele ontwikkeling
12 tot 15 jaar.
Bodem type
Colluviale oorsprong.
Druivenras
syrah
Jaar
2011