Hoya de Cadenas 130 Tinto

Artikelnummer
43488
De Hoya de Cadenas 130 Tinto wordt door Vicente Gandia uitgebracht ter gelegenheid van hun 130jarig bestaan. Gandia noemt dit haar 'signature wijn' die in beperkte oplage wordt geproduceerd, uitsluitend in de beste oogstjaren. Naast de varieteiten Bobal, Garnacha en Tempranillo bestaat deze Cuvee uit Cabernet, Merlot en Shiraz. Ter verfijning is de wijn houtgelagerd. De Cuvee 130 Tinto heeft een mooi rijpe kersenkleur, een stevige structuur en zachte tannines. De afdronk heeft kruidigheid, lengte en is complex.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten wensten van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag en 's nachts zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Deze Cuvee 130 is een jubileum wijn en wordt uitgebracht ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan. Gandia noemt dit de 'signature wijn' die in limited edition geproduceerd wordt, uitsluitend in de beste oogstjaren. Het is een blend die bestaat uit Bobal, Garnacha, Tempranillo, Cabernet, Merlot en Shiraz en hij is houtgelagerd. De Cuvee 130 Tinto heeft een rijpe kersenkleur, een stevige structuur en zachte tannines. De afdronk heeft kruidigheid, lengte en is complex.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op 800 meter hoogte, 100 kilometer ten westen van Valencia.
Flessen per pakket
6
Regio
Utiel-requena
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Jubileumwijn ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van Gandia. Een mooie wijn met een stevige structuur en zachte tannines.
Wijn/Spijs combinatie
Bij Iberico en gerechten met rood vlees.
Druivenras
bobal, cabernet sauvignon, garnacha tinta, merlot, tempranillo
Jaar
2013