Dowie Doole Hooley Dooley Shiraz/Grenache

Artikelnummer
05263
Levendig rood/paars, in de neus verzorgt de grenache een ouverture van aardbeien en kersen waarna de shiraz aansluit met zijn donkere fruit zoals pruimen, bramen en een vleugje specerijen. Al deze eigenschappen komen samen in de sappige, fruitige smaak die omlijst wordt door subtiele, zachte tannines die zorgen voor structuur en lengte. Hooley Dooley is een unieke Australische uitdrukking van verrassing, verwondering en ontzagen weerspiegelt daarmee precies het karakter en dekwaliteit van deze wijn.
Omschrijving
Dowie Doole klinkt als een grappig bedoelde naam evenals Hooley Dooley. Drew Dowie en Norm Doole waren de oprichters van de winery in 1996 en verklaren hiermee de merknaam. Zij kozen voor Mc Laren Vale, op zo'n 45 minuten van Adelaide. Een klein plaatsje in Zuid-Australië met nog geen 4000inwoners maar dat bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen. Hier bezit Dowie Doole 45 hectare wijngaarden op de meest uitgelezen plekjes. Hoofd wijnmaker Chris Thomas beschikt over een grote ervaring (o.a. opgedaan in de Bourgogne) en heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept w.o. de Trophy for Best Mc Laren Vale Icon Red Wine. Kwaliteit in alle productiestadia is zijn belangrijkste uitgangspunt. Hooley Dooley is een unieke Australische uitdrukking van verrassing, verwondering en ontzag en weerspiegeltdaarmee precies het karakter en de kwaliteit van deze wijn. Hooley Dooley ligt ook nog eens makkelijk in de uitspraak en plezierig in het gehoor. Shiraz en grenache zijn apart gefinivieerden rijpten voor het blenden en de botteling deels op 3 tot 5 jaar oude vaten en deels op roestvrij stalen tanks. Zoals etiket en naam al uitstralen: jong drinken.Levendig rood/paars, in de neus verzorgt de grenache een ouverture van aardbeien en kersen waarna de shiraz aansluit met zijn donkere fruit zoals pruimen, bramen en een vleugjespecerijen. Al deze eigenschappen komen samen in de sappige, fruitige smaak die omlijst wordt door subtiele, zachte tannines die zorgen voor lengte.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Australië
Ligging wijngaard
Dowie Doole Estate Vineyard in de buitenwijk Tatachilla
Flessen per pakket
12
Regio
McLaren vale
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De grenache geeft in het bouquet aardbeien en kersen waarna de shiraz aansluit met pruimen, bramen en een vleugje specerijen. De sappige smaak wordt omlijst door zachte tannines.
Wijn/Spijs combinatie
Een vriendenmaker bij uitstek die breed inzetbaar is; heerlijk bij pizza, pasta, rood en wit vlees (zoals kip, kalfs- en varkensvlees) en bij alles van de barbecue of zomaar bij een stukje kaas.
Druivenras
grenache noir, shiraz
Jaar
2017