Weingut Allram Grüner Veltliner, Strass

Artikelnummer
06127
Echt Grüner Veltliner. Verfrissend met veel fruit en het pittige, kenmerkende 'pepertje'. Lekker sappig en heel doordrinkbaar. Voor zo en bij lichte gerechten.
Omschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectare wijngaard ligt in het Strassertal in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Erich, een man van de wijngaard, zoekt voor elk ras de ideale 'Lage', het beste terroir. De grüner veltliner staat in verschillende mineraalrijke wijngaarden in het Strassertal als Hasel en Gaisberg. Een zomerse wijn noemt Michaela deze Strassertaler Grüner Veltliner omdat hij verfrissend smaakt en vol aroma's van citrus en wit fruit zit en natuurlijk het 'pepertje' bevat wat kenmerkend is voor Grüner Veltliner. Verrukkelijk om zo te drinken en geschikt om bij lichte gerechten te schenken. Goed gekoeld serveren!
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
De grüner veltliner groeit in verschillende wijngaarden in het Strassertal. Onder andere op de 'Lagen' Hasel en Gaisberg. Erich en Michaela Allram selecteren voor deze frisse, zomerse Grüner Veltliner druiven van verschillende hellingen om zo tot een dorstlessende wijn te komen met herkenbare Grüner Veltliner-kenmerken.
Flessen per pakket
6
Regio
Kamptal
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Droog,sappig en lekker verfrissend met de fruitige smaak van citrus. Het pittige vleugje peper is kenmerkend voor de Grüner Veltliner.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, borrelhapjes Lichte gerechten met kip en vis Salades Pasta met groenten Groenten uit de wok Asperges Kaasfondue
Druivenras
gruner veltliner
Jaar
2019