Famille Hugel Gewurztraminer, Classic

Artikelnummer
05921
Een klassieke Gewürztraminer met een verfijnde en elegante structuur. De wijn heeft een explosie van aroma's als mango, lychee, peer en ananas.
Omschrijving
Vinificatie vindt plaats in de eigen kelders van Hugel in het hart van Riquewihr. Omdat Hugel een Gouden Regel hanteert, die voorschrijft dat de kwaliteit van de wijn in de druif zit, worden de druiven bij binnenkomst eerst op kwaliteit geselecteerd. Gewurztraminer "Hugel" is een klassieke wijn. De geur en smaak bieden een uitbundige hoeveelheid kruidige, fruitige en bloemige geuren, waarin b.v. ananas, mango's, fresia's, jasmijn, kerrie en saffraan om de boventoon strijden. De wijn is exotisch, maar toch verfijnd en elegant. De kleur is goudgeel.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De druiven voor Gewurztraminer "Hugel" zijn afkomstig van wijnboeren uit de best gelegen wijngaarden in en rond Riquewihr.
Flessen per pakket
6
Regio
Elzas
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De Keizer van de Elzas: de goudgele, bloemige, kruidige, heel geurige en milddroge Gewurztraminer.
Wijn/Spijs combinatie
De typische kenmerken van de Gewurztraminer "Hugel" komen verrukkelijk tot hun recht als aperitief. De wijn past echter ook uitstekend bij gerookte vis, kruidig bereide vis of wit vlees, al dan niet met rijke sauzen en is een traditionele begeleider van de Aziatische keuken.
Druivenras
gewurztraminer
Jaar
2016