Vicente Gandia Generacion 1

Artikelnummer
43499
Generation 1 is vernoemd naar oprichter Vicente Gandia. Oude stokken van de typisch inheemse druif Bobal uit Utiel-Requena zijn de basis voor deze wijn. Het huis Gandia maakt onderscheidende wijnen van Bobal door: strenge selectie, drastisch terugbrengen van het bladgroen en lage rendementen. De wijn, die naast Bobal van Cabernet en Shiraz is gemaakt, heeft een intens dieprode kleur en aroma's van rood fruit, zwarte bessen en vanille maar ook een aardse toon. De smaak is intens, kruidig en heeft een hint van drop in de afdronk.
* Doos van 3 flessen
Beschrijving
Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Als hommage aan oprichter Vicente Gandia wordt deze wijn gemaakt uit de wijngaarden van hun wijngoed Hoya de Cadenas, dat 100 km. ten westen van Valencia in de DO Utiel-Requena ligt. De wijngaarden hebben een leem en kleiachtige ondergrond en ze liggen op een hoogte rond 800 meter. Het continentale/mediterrane klimaat biedt perfecte omstandigheden voor het maken van wijnen als Generation 1: met intense aroma's en veel concentraat. De basis voor deze bijzondere Cuvee vormt de inheemse druivensoort Bobal. Er wordt gebruik gemaakt van trossen afkomstig van 30 jaar oude stokken. De overige 30% van de Cuvee bestaat voor gelijke delen uit Cabernet Sauvignon en Shiraz. Na de oogst vindt er inweking plaats gedurende 20 dagen, daarna volgt vinificatie per druivenras afzonderlijk bij 27 graden. Daarna worden de wijnen gelagerd in eiken vaten van een jaar oud uit Allier en twee jaar oud uit Missouri. De wijn heeft een intens diep rode kleur en aroma's van rood fruit, zwarte bessen en vanille, maar ook een aardse toon. De smaak is intens, kruidig en heeft een hint van drop in de afdronk. De Generation 1 wordt alleen gemaakt in de beste jaren, vandaar de aanduiding Grandes Anadas op het etiket.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
100 km. ten westen van Valencia, op 800 meter hoogte. Met een klei en leemachtige bodem.
Flessen per pakket
3
Regio
Valencia
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bijzondere Spaanse wijn als hommage aan oprichter Vicente Gandia. Intense, kruidige smaak met een hint van drop in de afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Bij rood vleesgerechten en wild.
Druivenras
bobal, cabernet sauvignon, shiraz
Jaar
2010