Luigi Bosca Gala 1, Malbec/Petit Verdot/Tannat

Artikelnummer
05632
Gala is de naam van de beste wijnen van het Argentijnse familiebedrijf Luigi Bosca. De Gala 1 bestaat grotendeels (80%) uit malbec, Mendoza's trots, aangevuld met petit verdot en tannat. De donkerpaarse wijn geurt en smaakt naar rode bosvruchten en rijpe pruimen. De vanilletonen en ronde structuur komen van de lagering op kleine vaten van Frans eikenhout. Een krachtige, volle en tegelijkertijd elegante dinerwijn.
Omschrijving
Leoncio Arizú, geboren in 1883, vertrok als jonge man naar Argentinië. Aan het begin van de twintigste eeuw plantte hij zijn eerste wijnstokken in Mendoza. Daar, in en rondom Lujan de Cuyo, werkt de familie Arizú nog steeds. Halverwege de twintigste eeuw werd het wijnhuis Luigi Bosca gedoopt en onder die naam worden deze Argentijnse kwaliteitswijnen wereldwijd verkocht. De Gala-lijn vormt het topsegment. Gala 1 is een assemblage van drie druivenrassen: 80% malbec, Mendoza's trots, 15% petit verdot en 5% tannat. De druiven komen van de best gelegen wijngaarden. De wijn krijgt 14 maanden de tijd om op kleine vaten van Frans eikenhout te rijpen. Het resultaat is een donkerpaarse wijn die geurt naar rode bosvruchten, pruimen en vanille. Het is een krachtige, volle én elegante dinerwijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Luigi Bosca liggen in en rondom Lujan de Cuyo, ten zuiden van wijnhoofdstad Mendoza, op de uitlopers van de Andes. Voor elk druivenras wordt de beste plek gezocht. De malbec, petit verdot en tannat komen onder andere van de wijngaard Linda in Vistalba en van La España in Carrodilla. Warme dagen, koele nachten, kiezelrijke, goed waterdoorlatende grond vormen ideale groeiomstandigheden voor deze druivenrassen.
Flessen per pakket
6
Regio
Luján de Cujo, Mendoza
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een krachtige, complexe en tegelijkertijd elegante dinerwijn met aroma's van fris rood bosfruit, rijpe pruimen en kruiden.
Wijn/Spijs combinatie
Malse (Argentijnse) entrecote, ribeye, steak en ander rood rundvlees, sappige spareribs, stoofschotels met lamsvlees en knapperige groenten, konijn, haasfilet met (wijn)saus
Leeftijd wijnstok
30 en 90 jaar.
Opbrengst
6,000 kg/ha, 42 hl/ha.
Rijping
Alleen de Malbec-wijn rijpt 14 maanden op eikenhout.
Potentiele ontwikkeling
5 - 10 jaar.
Bodem type
Zand, leem met verschillende groottes stenen, organische stoffen en zeer goede afwatering.
Druivenras
malbec, petit verdot, tannat
Jaar
2017