Follador Valdobbiadene Prosecco Sup. Brut Nature

Artikelnummer
7000016523
De Follador Prosecco is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetie. Bij een eerste kennismaking met de wijn valt de elegantie op naast een geur- en smaakimpressies van witte perzik, peer, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omhoog. Prachtig aperitief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit.
Omschrijving
De geschiedenis van de wijnfamilie Follador gaat terug tot de 18de eeuw. Ook vandaag zijn zij in het Veneto wijndistrict een bekende naam. De Follador Prosecco is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetie. Voor de spumante heeft het een eigen D.O. Bij een eerste ontmoeting met de wijn valt de elegantie op naast een geur van peer, witte perzik, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omhoog. De uitnodigende smaak is zuiver, vol fruit en knisperend fris. Een prachtige aperitief en feestwijn van onberispelijke kwaliteit. Deze wijn heeft een belangrijke en harmonieuze structuur die de voortreffelijkheid van het territorium vertegenwoordigt. Het heeft een dynamische, delicate en aangenaam droge smaak, dankzij de afwezigheid van resterende suikers. Geniet op een bewuste manier van wijn, met deze prosecco die weinig calorieën heeft.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Italië
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Follador Valdobbiadene Prosecco Sup. Brut Nature
Wijn/Spijs combinatie
Een prachtig aperitief maar ook uitstekend geschikt bij voorgerechten, lichte pasta en rijstgerechten, salades en lichtgerijpte kaas.
Druivenras
chardonnay, glera
Jaar
2019