Schloss Reinhartshausen Erbacher Schlossberg, Riesling Auslese

Artikelnummer
41989
Schloss Reinhartshausen ligt in het hart van Duitsland's beroemdste Rieslinggebied: de Rheingau. Het is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en de Erbacher Schlossberg Riesling Auslese is daarvan een voorbeeld. "Auslese" geeft aan dat de wijn van overrijpe door botrytis aangetaste druiven is gemaakt. Daardoor is de wijn ook elegant zoet met in de smaak intens fruit als perziken, meloen en vijgen en een fluwelen afdronk als slotakkoord. Om met kleine slokjes van te genieten.
* Box of 12 bottles
Beschrijving
Schloss Reinhartshausen was in het midden van de 19de eeuw eigendom van Prinses Marianne, oudste dochter van Koning Willem I. Zij maakte het tot een centrum van cultuur. Het ligt in het hart van Duitsland's beroemdste Riesling-gebied: de Rheingau. Het is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden, nog altijd in prive bezit. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en de Erbacher Schlossberg Riesling Auslese is daarvan een voorbeeld. "Auslese" geeft aan dat de wijn van overrijpe door botrytis aangetaste druiven is gemaakt. Daardoor is de wijn ook elegant zoet met in de smaak intens fruit als perziken, meloen en rozijnen met een fluwelen afdronk als slotaccoord. Een intense karaktervolle dessertwijn om met kleine slokjes van te genieten.
Detailed information
Alcohol percentage
9%
Land
Duitsland
Flessen per pakket
12
Regio
Rheingau
Afsluiting
KURK
Volume
0.375l
Wijnkaart omschrijving
Intense elegante licht zoete wijm met intense fruitaroma's als perziken, vijgen en rozijnen. Een bekroning bij ganzelever of een zoet/zuur fruitdessert.
Wijn/Spijs combinatie
Erbacher Schlossberg Riesling Auslese zal de kroon zijn op een elegant gerecht als gebakken ganzelever maar ook desserts zoals vruchtentaart met een goede zoet/zuur balans als rabarber en abrikozen zullen met deze wijn als begeleider extra lekker worden.
Druivenras
riesling
Jaar
2009