Château Gassier Cuvée 946 Rosé

Artikelnummer
43840
Als eerbetoon aan het Kruis van de Provence dat op de top van 946 m boven op Montagne Sainte Victoire staat, heeft familie Gassier Cuvée 946 het licht laten zien. Een strenge selectie van de beste druiven van grenache, syrah en rolle worden hiervoor gekozen. De kleur van de Cuvée 946 is zeer lichtroze met een zweem van lichtgeel. De wijn heeft aroma's van rozen, framboos, witte perzik, citrus en vanille. De smaak is zijdezacht met een mooie mineraliteit en goede frisheid. Met recht een Topwijn!
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. Hoog boven op de bergtop aan de westkant van Montagne Sainte Victoire, op 946 meter hoogte, verheft zich het Kruis van de Provence. De familie Gassier ervaart het als een zegen dat het Kruis 'uitkijkt' over hun wijngaarden. Als hommage aan deze top creëerden de Gassiers deze bijzondere Cuvée 946. Dat 'Sainte-Victoire' aan de appellation Côtes de Provence mag worden toegevoegd geeft aan dat ook de overheid de bijzonderheid en kwaliteit van deze subregio erkent. Voor deze wijn wordt o.a. grenache gebruikt die op een ondergrond van sediment gesteente staat. De syrah en rolle staan op percelen met een lemige klei ondergrond. De druiven worden 's nachts geplukt, zij zijn dan nog koel. Om de Cuvée te verkrijgen worden 3 basiswijnen gemaakt die vervolgens tot de 946 worden geassembleerd. De eerste basiswijn wordt gemaakt van het meest geconcentreerde sap en geeft de Cuvée zijn rondeur en een zekere vulling. De tweede basiswijn ondergaat de gisting in nieuw Oostenrijkse 500 liter eiken foeders en geeft de Cuvée zijn complexiteit. De derde basiswijn ondergaat de gisting in betonnen tanks op lage temperatuur (14 - 16° C), waardoor de fraîcheur optimaal behouden blijft. Dit geeft de Cuvée zijn aroma's. De kleur van de Cuvée 946 is zeer lichtroze met een zweem van lichtgeel. De wijn heeft aroma's van rozen, framboos, witte perzik, citrus en vanille. De smaak is zijdezacht met een mooie mineraliteit en goede frisheid. Met recht een Topwijn!
Detailed information
Alcohol percentage
12%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Ten zuiden van de Montagne Sainte Victoire in het dorp Puyloubier op 330 m, door deze ligging goed beschermd tegen de mistral.
Flessen per pakket
6
Regio
Provence
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De wijn heeft aroma's van rozen, framboos, witte perzik, citrus en vanille. De smaak is zijdezacht met een mooie mineraliteit en goede frisheid.
Wijn/Spijs combinatie
Top bij visgerechten en wit vlees zoals vitello tonnato.
Leeftijd wijnstok
18 jaar.
Opbrengst
50 hl/ha.
Rijping
Een deel van de cuvée rijpt in eiken foeders van Stockinger.
Potentiele ontwikkeling
3 jaar.
Bodem type
Klei, kalkhoudende kiezelstenen en zand.
Druivenras
grenache noir, rolle, syrah
Jaar
2014