Condor Peak, Merlot/Malbec

Artikelnummer
46523
De Condor Peak Merlot - Malbec komt uit Mendoza. De wijngaarden liggen in de uitlopers van het Andesgebergte. De omstandigheden voor de wijnbouw zijn er ideaal; de druiven rijpen er perfect dankzij de zonnige en warme dagen die afgewisseld worden door koele nachten. De Condor wordt gezien als de koning van de Andes. Met de naam Condor Peak laat Andeab Vineyards iets van die magie op deze wijnen afstralen. De wijn is paarsrood en heeft aroma's van kersen en pruimen. De smaak is zacht en rond en doet denken aan bessen.
Omschrijving
Andean Vineyards is gevestigd in de uitlopers van de Andes. Zij beschikken over 550 ha eigen wijngaarden en werken daarnaast met wijnboeren wiens druiven zij afnemen. De Condor Peak wijnen zijn afkomstig uit Mendoza, dat het economisch hart is van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza. De Condor is één van de grootste roofvogels ter wereld, hij heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, de Condor komt anders met veel moeite omhoog. De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel. Hierdoor heeft men er warme dagen en koele nachten en de druiven profiteren er optimaal van het zonlicht. De druiven voor de Merlot - Malbec worden met de hand geoogst en voor het vinificatie proces ontsteelt. Men beoogt het fruitige karakter van de Merlot en Malbec in de jonge wijn te behouden. De wijn is paarsrood en heeft aroma's van kersen en pruimen. De smaak is zacht een rond en geeft een impressie van bessen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
De wijnbouw in de foothills van de Andes heeft een aantal kenmerken: er kan op relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, de bodem is er door de afzetting van rivieren zeer geschikt, overdag is het zonnig en warm en 's nachts koelt het sterk af door de koude luchtstroom van hoog in de Andes met zijn toppen van gemiddeld 4000m, maar ook vele van >6500m.
Flessen per pakket
6
Regio
Mendoza
Afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijn/Spijs combinatie
Past goed bij gegrild en geroosterd vlees en bij kaas.
Druivenras
malbec, merlot
Jaar
2017