Domaine d'Henri Chablis Premier Cru Troësmes

Artikelnummer
05468
Bleek geel van kleur, met een zacht, romig bouquetdat schitterend in balans wordt gehouden door de frisse zuurgraad, mineraliteit en solide structuur. Producent is het familiebedrijf Laroche, dat opgericht werd in 1695, en nog steedsvol passie beheerd wordt door de huidige generatie. Ook hier ligt de basis voor de kwaliteit in de wijngaard: stokken van 35 jaar oud, biologische teelt en handmatige pluk.
Omschrijving
Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. Op een hogerplan wat klasse en concentratie betreft staat de Chablis Premier Cru. De druiven voor deze wijn staan op de Côte de Troësmes waar de wijngaard op een hoogte van 130 meter een optimale ligging heeft op het zuiden. Deze lieu-dit maakt deel uit van de Premier Cru Beauroy en die als appellation op het etiket vermeld wordt. Producent is het familiebedrijf Laroche, dat opgericht werd in 1695, en nog steeds vol passie beheerd wordt door de huidige generatie. Ook hier ligt de basis voor de kwaliteit in de wijngaard: stokken van 35 jaar oud, biologische teelt en handmatige pluk. Na de alcoholische fermentatie en de malolactische gisting krijgt de jonge wijn 11 maanden rijping opzijn lie waarvan 15% op fust.Drink 'm niet te koud. Bleek geel van kleur met een zacht, romig bouquet dat schitterend in balans wordt gehouden door defrisse zuurgraad en mineraliteit.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Côte de Troësmes
Flessen per pakket
6
Regio
Onbekend
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleek geel van kleur, met een zacht, romig bouquetdat schitterend in balans wordt gehouden door de frisse zuurgraad, mineraliteit en solide structuur.
Wijn/Spijs combinatie
De bijnaam van Chablis is Oesterwater. Deze combinatie klassiek, maar ook andere schaal- en schelpdieren, visgerechten en charcuterie combineren uitstekend. Heerlijk ook met Cantal kaas.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2015