Domaine d'Henri Chablis Premier Cru Fourchaume

Artikelnummer
06046
Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit. Producentis het familiebedrijf Laroche, dat opgericht werd in 1695, en nog steeds vol passie beheerd wordt door de huidige generatie. Hun filosofie in de wijngaard is heel eenvoudig; biologisch en afgezien van het verzorgen van de wijnstokken en het bewerken van de grond grijpen zij zo min mogelijk in. De helft van de druivenstokken is meer dan 50 jaar oud en de overige bijna 20 jaar.
Omschrijving
Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. Op een hogerplan wat klasse en concentratie betreft staat de Chablis Premier Cru. De druiven voor deze wijn staan in de lieu-dits L'Homme Mort en Fourchaume. Producent is het familiebedrijf Laroche, dat opgericht werd in 1695, en nog steeds vol passie beheerd wordt door de huidige generatie. Hun filosofie in de wijngaard is heel eenvoudig; biologisch en afgezien van het verzorgen van de wijnstokken en het bewerken van de grond grijpen zij zo min mogelijk in. De helft van de druivenstokken is meer dan 50 jaar oud en de overige bijna 20 jaar. Na de alcoholische- en malolactische gisting gaat een klein gedeelte (13%) van de jonge wijn op fust voor 19 maanden rijping op zijn lie. De handtekening voor een Premier Cru; mineraliteit, finesse, zuiverheid en een verfrissende zuurgraad is hiermee gezet. Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Lieu-dit L'Homme Mort en Fourchaume
Flessen per pakket
6
Regio
Onbekend
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.
Wijn/Spijs combinatie
Oesters, maar ook een onverslaanbare combinatie met andere schaal- en schelpdieren en visgerechten. Kostelijk ook bij charcuterie en Chantal kaas.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2017