Domaine d'Henri Chablis Les Allées du Vignoble

Artikelnummer
05466
Deze minerale wijn is bleekgeel in kleur met florale aroma's met citroenrasp en limoen. Medium plus zuurtegraad en een heldere mineraliteit. Naast mineralen ook tonen van Granny Smith-appels en citrus. Een lange afdronk met tropisch fruit, kruidigheid en appels. Een onderscheidende Chablisdie lang blijft hangen.
Omschrijving
Le Domaine d'Henri is een familiebedrijf (sinds 1695) en opgericht door Louis Laroche. Eind jaren 60 in de vorige eeuw geeft afstammeling Henri Laroche zijn 6 familie hectare aan wijngaarden over aan Michel Laroche die deze tot op heden nog in zijn bezit heeft. Samen met zijn gezin beheren zij vandaag de dag in de Chablis 23 ha in 4 appellaties. Daarnaast ook 5 hectare aan zogenaamde Négoce wijnen. Domaine d’Henri maakt unieke en pure wijnen die met liefde voor natuur en dier zijn geproduceerd. In de wijngaarden wordtdan ook biologisch gewerkt. Deze minerale wijn is bleekgeel in kleur met florale aroma's met citroenrasp en limoen. Medium plus zuurtegraad en een heldere mineraliteit. Naast mineralen ook tonen van Granny Smith-appels en citrus. Een lange afdronk met tropisch fruit, kruidigheid en appels. Een onderscheidende Chablis die lang blijft hangen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Chablis
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleek geel met intense aroma's van bloemen, citrusen groene appel. Kruidig en sappig in de mond met een lange afdronk van groene appel en tropisch fruit. Een onderscheidende Chablis!
Wijn/Spijs combinatie
Gaat goed samen met varkensvlees, rijke vis (zalm,tonijn etc), schelpdier, milde en zachte kaas.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2018