Chablis Grand Cru Les Clos

Artikelnummer
43116
Chablis van de 'Koning' onder de Grand Crus van Chablismeester Michel Laroche. Een honderd procent terroirwijn waarin mineraliteit en nootachtige tonen worden ondersteund door de delicate, verfijnde zuren van appel en citrus. De fonkelende wijn ontwikkelt zich voortdurend in het glas en eindigt in een lange, complexe, opwekkende afdronk. Elegant en evenwichtig. Een belevenis.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De wijn voor connaisseurs en bekendste Grand Cru uit de Chablis. De vervolmaking van rondeur, witte florale aroma's, zuurgraad en balans. Ultra geconcentreerde smaak met imponerende mondgevoel. Les Clos wordt ook wel de koning van de Grands Crus genoemd mede door de intense mineraliteit. Deze verkrijgt de wijn door de drainage van de grond. Door de natuurlijke samenstelling dienen de druiven diep te wortelen waardoor het gehalte aan mineraliteit toeneemt. Decanteren voor meer expressie. De naam 'Les Clos' refereert naar de muurtjes die vroeger door de monniken om de wijngaarden gezet zijn. De eerste aanplant dateert vanuit de 9e eeuw.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De Grands Crus van Chablis liggen bij elkaar bij de plaats Chablis. De bodem bestaat uit kimméridgien. Les Clos wordt als de Koning onder de Grands Crus gezien omdat van deze wijngaard wijnen met intense, breed geschakeerde aroma's komen met een stevige structuur.
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Koning onder de Chablis. Terroirwijn waarin mineralige en nootachtige tonen worden aangevuld met fris fruit. Droog, elegant en rijk.
Wijn/Spijs combinatie
Gerookte zalm, oesters, krab, kreeftensalade, rijpe kazen en kalfsvleesbereidingen.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2011