Borie-Manoux Château Haut-Bages Monpelou, Cru Bourgeois Supérieur

Artikelnummer
45040
Volle, robuuste en tegelijkertijd elegante Cru Bourgeois uit Pauillac. In de neus zijn de typische Pauillac-aroma's van cassis, cerise en potloodslijpsel te herkennen. In de smaak en de stevige, lange afdronk wordt het fruit duidelijker en komt er een pittige vleug cederhout bij. Een sappige en ook stoere wijn die bedoeld is om aan tafel te schenken.
Omschrijving
Deze volle, robuuste Cru Bourgeois heeft de kenmerkende aroma's van Pauillac als cassis, cerise, potloodslijpsel en cederhout. Hij is fruitig, kruidig en heeft een stevige structuur. De afdronk is krachtig, maar op zijn Pauillacs, zeker elegant. Château Haut-Bages Monpelou bestaat uit 34% cabernet sauvignon, 33% cabernet franc en 33% merlot. De druiven worden verwerkt op Grand Cru Château Batailley dat evenals Monpelou eigendom is van Borie-Manoux. Vergisting vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Na blending rijpt de wijn een jaar op barriques waarvan 40% nieuw is.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Château Haut-Bages Monpelou grenst aan Grand Cru-domein Grand-Puy-Lacoste. De bodem bestaat uit grof grind, afkomstig uit de Garonne, met een ondergrond van klei, wat leisteen en zand.
Flessen per pakket
6
Regio
Bordeaux
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Volle, robuuste en tegelijkertijd ook elegante Pauillac met het fruitige van cassis en cerise en het pittige van cederhout. De afdronk is lang en stevig.
Wijn/Spijs combinatie
Stevige gerechten met geroosterd vlees en knapperige groenten. Roerbakgerechten met lamsvlees en groene groenten.
Leeftijd wijnstok
30 jaar.
Rijping
12 tot 16 maanden in eikenhouten vaten (30% nieuwe vaten per nieuwe oogstjaar).
Potentiele ontwikkeling
15 jaar en meer.
Bodem type
Gravel.
Druivenras
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2014