Tenuta Rocca di Montemassi Calasole

Artikelnummer
06032
Helder lichtgeel, geurt naar bloemen en wit fruit, in de mond citrus en een bescheiden toets van amandel. Kenmerk is een elegante aardsheid. Het wijngoed Rocca di Montemassi ligt in de Maremma, een streek in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel 'het onbekende Toscane' wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekend terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de vermentino.
Omschrijving
Pijnbomen, olijven, oleanders en kurkeiken markeren het wijngoed Rocca di Montemassi van de familie Zonin. Van het grote domein is zo'n 160 hectare met druivenstokken beplant. Het ligt in de streek Maremma in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel 'het onbekende Toscane' wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekend terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de vermentino. De wijn heeft recht op de DOC Maremma Toscana. Wijnmaker en oenoloog werken nauw samen om het karakter van het gebied optimaal tot uiting te brengen in de wijnen, en met succes. Kenmerk is een elegante aardsheid. De druiven komen uit het Roccastrada district en worden met de hand geplukt. Na een zachte persing volgt de alcoholische gisting op roestvrij staal onder lage temperaturen om de frisheid optimaal te behouden waarna de jonge wijn 6 maanden op zijn lie rijpt alvorens te worden gebotteld. Dat maakt de wijn fris met een stevige ondertoon. Proefnotities: Helder lichtgeel, geurt naar bloemen en wit fruit, in de mond citrus en een bescheiden toets van amandel.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
In de heuvels tussen de Colline Metallifere en de Tyrreense Zee.
Flessen per pakket
6
Regio
Toscane
Afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Helder lichtgeel, geurt naar bloemen en wit fruit, in de mond citrus en een bescheiden toets van amandel. Kenmerk is een elegante aardsheid.
Wijn/Spijs combinatie
Vis, schaal- en schelpdieren in vooral mediterrane en naturelbereidingen, maar tevens een perfect apéritief.
Druivenras
vermentino
Jaar
2019