Viña San Pedro Cabo de Hornos

Artikelnummer
43846
Onder leiding van Marco Puyo, agronoom en oenoloog bij San Pedro worden de Grandes Vinos van het huis ontwikkeld en geproduceerd. Hij deed ervaring opbij Château Lafite Rothschild in Bordeaux. Deze ervaring komt ook bij de Cabo de Hornos goed van pas. Vinificatie en lagering zijn duidelijk op de grote wijnen van Bordeaux geïnspireerd. De Cabo de Hornos is een dieprode wijn met een intense en rijpe geur van cassis, kers, tabak en cederhout. De smaak is vol en geconcentreerd met duidelijke tannines. De afdronk is krachtig en lang.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Het wijnbedrijf San Pedro werd in 1865 door de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano opgericht en was één van de eerste bedrijven die Chileense wijn exporteerde. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700 ha. wijngaarden die zich naast o.a. Curicó bevinden in Elqui, Casablanca, Maule en Cachapoal. In de jaren '90 van de vorige eeuw startte San Pedro een prestigieus project. Gebaseerd op de oude aanplant uit hun beste wijngaarden werden de Grandes Vinos de San Pedro geïntroduceerd. Het begon met de Cabo de Hornos. Vernoemd naar het Zuidelijkste puntje van wat nu Chili is en waar de Pacific en en Atlantische Oceaan elkaar treffen. Deze Cabo de Hornos is een Icon van San Pedro waarin het beste van hun wijngaarden, mensen en know how samenkomen. Het hart van de blend wordt gevormd door Cabernet Sauvignon van 70 jaar oude stokken uit Curicó. De Syrah komt uit hun Alto Cachapoal Valley en de Malbec groeit in Pencahue dat in Maule Valley ligt. De handmatige oogst gebeurde in de laatste 2 weken van april. Eerst krijgen de druiven gedurende 5 dagen een koude inweking bij 8°C.Daarna volgt de vinificatie bij 29°C. De lagering volgt gedurende 18 maanden in Frans eiken vaten waarvan 80% nieuw is. De Cabo de Hornos is een dieprode wijn. De geur is intens en rijp met cassis en kers maar ook tabak en cederhout. De smaak is vol en geconcentreerd met duidelijke tannines.
Detailed information
Alcohol percentage
14.5%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Cabernet Sauvignon uit Curicó Valley. Syrah uit de wijngaarden in de Alto Cachapoal Valley en Malbec ut Pencahue in Maule Valley.
Flessen per pakket
6
Regio
Curicó Valley
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Prestigieuze wijn met een bijzondere blend die hoog scoorde bij Wine Advocate en Wine Spectator.
Wijn/Spijs combinatie
Combineert goed met runder ribstuk, lamsbout en rijpe, harde kazen.
Leeftijd wijnstok
Cabernet Sauvignon 70 jaar.
Opbrengst
800 kg/ ha.
Rijping
18 maanden in franse eiken vaten, waarvan 80% nieuw.
Potentiele ontwikkeling
8 tot 12 jaar.
Bodem type
Vulkanische ondergrond.
Druivenras
cabernet sauvignon, malbec, syrah
Jaar
2009