M. Chapoutier Côtes-du-Rhône "Belleruche" Blanc

Artikelnummer
06093
Licht geel van kleur, in de neus groene appel, meidoorn, witte bloemen, citrus en exotisch fruit. De smaak is fris en evenwichtig met veel vet en lengte. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit. Een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor de Belleruche Blanc worden na binnenkomst in de wijnkelder onmiddellijk geperst. Tijdens een débourbage van 24 uur bezinken de vaste deeltjes van de most en meteen daarna vindt de gisting plaats bij een temperatuur van 16 tot 20 graden. Malolactische gisting wordt vermeden om optimale frisheid te behouden. In onze proefnotities lezen wij: Licht geel van kleur, in de neus groene appel, meidoorn, witte bloemen, citrus en exotisch fruit. De smaak is fris en evenwichtig met veel vet en lengte.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus.
Flessen per pakket
6
Regio
Cotes du rhone
Afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Licht geel, in de neus groene appel, bloemen, citrus en exotisch fruit. Fris, evenwichtig met vet en lengte. M. Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers.
Wijn/Spijs combinatie
Bij gegratineerde rivierkreeftjes, lichte visgerechten, wit vlees en parelhoen.
Druivenras
bourboulenc, clairette, grenache blanc
Jaar
2019