Bouchard Père <(>&<)> Fils, Corton-Charlemagne Grand Cru

Artikelnummer
7000014584
Uit de eigen wijngaard van Bouchard Père & Fils in de Corton-Charlemagne komt deze grote wijn. Hij behoort tot één van de grootste witte Bourgognes en is zeer zeldzaam. De wijn heeft intense aroma's van fruit en toast met tonen van mineraligheid. De smaak is krachtig vol en de afdronk is lang en indrukwekkend.
Omschrijving
Aloxe-Corton is het meest noordelijk gelegen wijndorp met grote reputatie in de Côte de Beaune. Bijzonder is dat op de heuvel de Corton-Charlemagne wijngaard ligt (witte wijn) en in een brede band onder de heuveltop bevindt zich Le Corton waarvan rode wijn gemaakt wordt. Beide fameuze wijngaarden zijn als Grand Cru geclasseerd. Dit treft men zo naast elkaar nergens anders aan. Een wijngaard is aangemerkt als Grand Cru in de Bourgogne wanneer het microklimaat, de ligging ten opzichte van de zon, de bodemgesteldheid en de helling van de heuvel uitzonderlijk goed zijn. De wijngaard Corton-Charlemagne is vernoemd naar keizer Karel de Grote: Het verhaal gaat dat zijn toenmalige ega witte wijn prefereerde, omdat deze op 's Keizers baard niet vlekte. Bouchard Père & Fils heeft tegenwoordig 3,65ha van de Corton- Charlemagne wijngaard in bezit. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen en klei. De wijngaard Corton-Charlemagne wordt gezien als de bakermat van één van de grootste witte Bourgognes, op zijn best kan hij van dezelfde klasse zijn als de beroemde Montrachet. De wijn heeft intense aroma's van fruit en toast met tonen van mineraligheid. De smaak is krachtig vol en de afdronk is lang en indrukwekkend.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen en klei en ligt op een helling die zo steil is dat ze met de hand moet worden bewerkt. Als het erg hard heeft geregend, moet de naar beneden gespoelde grond met mankracht weer naar boven worden gebracht.
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Corton-Charlemagne Grand Cru
Wijn/Spijs combinatie
Prachtig met visgerechten in een rijke saus, met kreeft.
Rijping
Lagering in Frans eiken vaten voor een periode van 12 à 18 maanden. Het percentage nieuwe vaten is hoog: 80% tot 100%.
Bodem type
Klei- en kalkhoudend met kiezelstenen.
Druivenras
chardonnay
Jaar
2017