Bouchard Père <(>&<)> Fils, Bourgogne Chardonnay Réserve

Artikelnummer
7000015247
Bourgogne Blanc pur sang! 100% Chardonnay. Fris, op een ingetogen manier fruitig. Aroma's van appel, peer en abrikoos worden aangevuld met tonen van blanke noten, romige boter en een vleug vanille. Opwekkend. Met een levendige, zachte afdronk. Wijn die nooit verveelt.
Omschrijving
Bourgogne Blanc pur sang! Fris en op een ingetogen manier fruitig. Vleug abrikoos in de neus. Geel en wit fruit worden in de smaak aangevuld met aroma's van blanke noten en subtiele vanille- en botertonen. Verfrissend en opwekkend met een levendige, zachte afdronk. Deze multi-inzetbare Bourgogne Blanc bestaat uit 100% chardonnay en is afkomstig van Bouchard & Fils, één van de beroemdste huizen in de Bourgogne. Bouchard begon in 1731 als handelshuis. Zo'n 50 jaar later kocht Bouchard zijn eerste wijngaarden. Inmiddels bezit het huis 130 hectare waarvan 12 hectare Grand Cru- en 74 hectare Premier Cru-wijngaarden. Voor de zogenaamde generieke wijnen zoals deze Bourgogne worden druiven gekocht van wijnbouwers met wie Bouchard al jaren werkt. De naam Bouchard garandeert kwaliteit en stijl.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Onder de naam Bouchard Père & Fils presenteert Bouchard de wijnen waarvoor de druiven, in dit geval 100% chardonnay, wordt aangekocht bij wijnbouwers uit de Bourgogne. Bouchard beschikt zelf over 130 hectare wijngaard waarvan 12 hectare Grand Cru- en 74 Premier Cru-wijngaarden. Wijnen van de eigen wijngaarden dreagen de naam Domaine Bouchard Père & Fils. Voor zowel de generieke als de domaine wijnen garandeert de naam Bouchard de kwaliteit en de verfijnde stijl.
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Bourgogne Chardonnay Réserve
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, fijne borrelhapjes Vis: gebakken witte vis als tong, tarbot, kabeljauw, ook vis in saus, zalm met groenten Kip: lichte kip- en gevogeltegerechten Pasta's met schaal- en schelpdieren, vis, kip of kaas Salades
Druivenras
chardonnay
Jaar
2019