WIJNINSPIRATIE

Het verhaal achter G.D. Vajra

Piemonte betekent ‘aan de voet van de bergen’. Een toepasselijke naam gezien dit gebied aan de voet van de Alpen ligt. In een gebied waar de witte truffels groeien voor de heerlijke Italiaanse pasta’s, worden er ook nog eens zeer smakelijke wijnen geoogst. In 2014 is de Piemonte toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoed lijst van wijn regio’s. De belangrijkste kwaliteitsdruif is de Nebbiolo, dit is de druif van de Barolo en de Barbaresco, de bekendste rode wijnen van Piemonte. De meest aangeplante blauwe druif is de Barbera, gevolgd door de Dolcetto en de Brachetto. 

Lees meer

Rode terraswijnen voor de zomer

Gekoelde witte wijnen en rosé wijnen zijn vaak populaire keuzes op het terras, maar wist u dat rode wijn ook prima gekoeld gedronken kan worden? Ja, het kan echt! Het wordt steeds meer gezien op de terrassen, en aangezien de zomer eraan komt: gekoelde rode wijnen zijn ook heerlijk bij een mooi stuk vlees van de barbecue.

Lees meer

UNESCO Werelderfgoed wijn regio’s

Schitterende stranden, een waanzinnig Alpenlandschap, historische steden, honderden schilderachtige dorpjes, maar vooral belangrijk: prachtige wijngebieden. Dit gaat natuurlijk over… Frankrijk! Het land heeft wondermooie wijn regio’s die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Inspiratie opdoen voor de volgende vakantie? Wij hebben een aantal UNESCO Werelderfgoed wijn regio’s in Frankrijk, en onze favoriete wijnhuizen in deze regio’s, op een rijtje gezet. 

Lees meer

Op jacht naar het zwarte & witte goud

Bij Oud Reuchlin & Boelen gaan we regelmatig de grens over om een van onze bijzondere wijnhuizen te bezoeken. Dit keer namen we onze trouwe inkopers van de National Accounts mee naar het Noorden van Italië, de Piemonte. Waan u even in de streek van het wijnhuis G.D. Vajra, de Barolo’s en het zwarte goud. Marc Vink van Rebel Horeca (o.a. Restaurant Spice, Aperitivo en (de onlangs geopende) Mama Kelly) ging mee en deed verslag van de reis.  

Lees meer

51e Prix Culinair International

Amsterdam, 10 oktober 2017 – Sander van Zantvliet is de Nederlandse winnaar van de 51e Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger. Dat werd gisteravond in Tuindorphotel ’t Lansink*, in Hengelo bekend gemaakt. Sander van Zantvliet van Hotel Restaurant Valuas in Venlo vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale in Parijs. De winnaar werd bekend gemaakt door Lars van Galen van Tuindorphotel ’t Lansink*. Sander van Zantvliet ontving de bokaal uit handen van Pierre-Emmanuel Taittinger, president van het gelijknamige champagnehuis.

Lees meer

Ambassadeurstrip naar Luigi Bosca

Speciaal voor onze Luigi Bosca Ambassadeurs creëerde Oud Reuchlin & Boelen een bijzonder spaarprogramma met als hoofdprijs: Een onvergetelijke wijnreis naar de Argentijnse trots: Luigi Bosca. Jack van Centen (Puur Gemert): "De indrukwekkende lunch bij Siete Fuegos was voor mij het hoogtepunt. De zomerse dag, de bergen met besneeuwde toppen en lunchen aan het water; het leek net een schilderij." 

Lees meer

Nieuwe labels Bouchard Père et Fils

Graag willen u informeren over de nieuwe wijnlabels van één van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne en een bijzondere partner binnen ons portfolio: Bouchard Père et Fils. Maandenlang heeft men gewerkt aan het optimaliseren van een eigen herkenbare identiteit en daarbij zijn de flessen in een nieuwe jas gestoken. Passend bij het rijke en authentieke karakter van dit befaamde wijnhuis.

Lees meer

Bodegas Vicente Gandía veilt artistieke wijntonnen voor het goede doel

Bodegas Vicente Gandía staat in thuisland Spanje niet alleen bekend om hun voortreffelijke wijnen maar ook om de samenwerkingen met bekende Spaanse kunstenaars. Voor het eerst werd dit kunstproject naar Nederland gehaald in combinatie met een wijnproeverij in het chique Amsterdamse Oud-Zuid. Onder het genot van klinkende glazen Cava werden 10, door kunstenaars onder handen genomen, wijntonnen gepresenteerd en daarna geveild voor het goede doel.

Lees meer

Hier Goede Huiswijn Programma

Slechts 2,8% van de horecabezoeker vindt de kwaliteit van huiswijn ‘goed’.
Oud Reuchlin & Boelen brengt hier verandering in met het programma: Hier Goede Huiswijn! 

Lees meer